13 Nisan 2010 Salı

ZEYTİN YAĞLI BAKLA

MALZEMELER :

 1 KİLO BAKLA
 3 ADET ORTA BOY SOĞAN
 1 ADET LİMON
 1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
 1 KAŞIK SALÇA
 2 ADET DOMATES
 TUZ
 KARABİBER
 PUL BİBER
 DERE OTU




YAPILIŞI :

İLK  ÖNCE  BAKLALARI  KILÇIKLARINDAN  AYIRIP  TEMİZLİYELİM   BAKLALARI  TEMİZLENDİKTEN  SONRA 2'E 3'E BÖLEREK  KIRALIM. KIRILAN   BAKLALAR   KARARMAMASI   İÇİN  YARIM  LİMONLU  SUYA KONUR. TENCEREYE  ZEYTİN  YAĞI  KONULUR  VE  SOĞANLAR  KÜP  KÜP  DOĞRANIP  PEMBELEŞİNCEYE  KADAR  KAVRULUR.  LİMONLU SUDA  BEKLETİLEN  BAKLALAR  SÜZÜLEREK  TENCERENİN İÇİNE ATILIR DAHA  SONRA  DOMATESLERİ  KÜP  KÜP DOĞRAYARAK ŞEKERİ , TUZU , KARABİBERİ ,  PUL  BİBERİ  ,  SALÇASINI VE  YARIM LİMON SUYUNU  EKLEYEREK  İYİCE  KAVRURUZ.  KAVRULDUKTAN  SONRA ÜZERİNE 1 SU BARDAĞI  SU  KOYARAK  PİŞMEYE  BIRAKIRIZ.  PİŞTİKTEN SONRA TENCERENİN  İÇERİSİNE  DERE  OTU  KIYILARAK  ÜZERİNE DÖKERİZ. [ DERE OTU SEVMEYENLER İÇİN MAYDONOZ KULLANILIR. ]


NOT : ZEYTİN YAĞLI YEMEKLER ÖNCEDEN PİŞİRİLEREK KENDİ KABINDA SOĞUTMAYA BIRAKILIR.
                                                     
                                                AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder