25 Nisan 2010 Pazar

KAYSERİNİN MEŞHUR KETESİ



MALZEMELER :
  • 2 KG UN
  • 1 PAKET YUVA MAYA
  • 1 KG SÜT
  • YARIM SU BARDAĞI ŞEKER
  • 1 SU BARDAĞI YAĞ
  • TUZ
İÇ MALZEMESİ :
  • 2 SU BARDAĞI YAĞ
  • 2,5 SU BARDAĞI  UN
  • 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
İÇ MALZEMENİN YAPILIŞI :
YAĞI  KIZDIRIP   İÇERİSİNE  2,5 SU BARDAĞI UNU ,  TUZU KOYARAK  KAVURALIM .

YAPILIŞI :
GENİŞ  BİR  KAP  İÇERİSİNE  UNU  KOYUP  HAVUZ  YAPARAK .  1 PAKET YUVA  MAYA  İLE  ŞEKERİ  ERİTEREK  UNUN  ÜZERİNE DÖKELİM . TUZU VE  DİĞER  MALZEMELERİ   SIRAYLA  KOYARAK  KULAK   MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA   HAMUR  HALİNE  GETİREREK  MAYALANMAYA BIRAKALIM.  MAYALANAN   HAMURUMUZDAN  PARÇALAR  KOPARARAK YUFKA   BÜYÜKLÜĞÜNDE   AÇALIM .  AÇTIĞIMIZ  YUFKALARIN   İÇ KISMINA   İÇ  HARÇTAN  BİR  AVUÇ  AKLARAK  HER  TARAFINA DAĞITALIM .   DAHA  SONRA  BİR  KENARDAN  BAŞLAYARAK  RULO ŞEKLİNDE  KATLAYALIM .  KATLADIĞIMIZ   HAMURLARI   8'ER  CM ARALIKLI   KESELİM .  KESİLEN  PARÇALARI  KARE  ŞEKLİNDE   MERDANE  İLE  AÇALIM .  TEKRAR  KENARLARINDAN  4 'E   KATLAYIP TEKRAR  KARE   ŞEKLİNİ   VEREREK   YAĞLANMIŞ   TEPSİYE   DİZELİM .  ÜZERİNE  YUMURTA  SARISI  SÜRÜP  SUSAM  ATALIM .  DAHA ÖNCEDEN  ISITILMIŞ  OLAN  250 'C  FIRINDA  YÜZÜ  KIZARANA  KADAR  PİŞİRELİM .

                                                   AFİYET OLSUN.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder