25 Nisan 2010 Pazar

MERSİNİN VAZGEÇİLMEZ LEZZETİ OLAN BİBERLİ EKMEĞİ


MALZEMELER :
  • 1 KG UN
  • 500 GR SÜT
  • 1 PAKET YUVA MAYA
  • 2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
  • 1 BARDAK SU
  • TUZ
ÜST HARCI İÇİN :
  • 3 ADET KURU SOĞAN
  • 1 YEMEK KAŞIĞI ( TEPELEME) BİBER SALÇASI
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SUSAM
  • YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
HARCIN YAPILIŞI : 
BİR  KAP  İÇERİSİNE  SOĞANLARI  KÜÇÜK  KÜÇÜK  DOĞRAYALIM .  SALÇASINI , YAĞINI ,  SUSAMINI   KOYARAK  SOSUNU  HAZIRLAYIP HAMURUN  ÜZERİNE  SÜRELMEYE  HAZIR  HALE  GETİRELİM .   

YAPILIŞI :

GENİŞ  BİR KAP   İÇERİSİNE  UNU  KOYALIM   ORTASINI  HAVUZ ŞEKLİNDE AÇALIM.  1 PAKET YUVA MAYAYI  1 BARDAK  ILIK SU  İLE  ERİTİP 2 KAŞIK   ŞEKERİ   MAYANIN  İÇERİSİNE  İLAVE  EDEREK   KARIŞTIRALIM .  AÇTIMIZ  HAVUZUN  İÇERİSİNE     DÖKELİM . DAHA
SORA  TUZU  İLAVE EDELİM .  HAVUZUN  ÜZERİNİ   KAPATIP  MAYA İÇERİSİNDE 1 DK KALACAK  ŞEKİLDE  BIRAKALIM  SÜTÜ  , SUYU , 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞI  İLAVE  EDLİM .  HAMURUMUZU  YOĞURUP  MAYALANMAYA BIRAKIRIZ .  MAYALANDIĞINDA   FIRIN   TEPSİSİNİ  YAĞLAYARAK HAMURDAN  YUMURTA   BÜYÜKLÜĞÜNDE  KOPARALIM  YUVARLAK  YAPARAK   ARALIKLI   TEPSİLERE  DİZELİM .  ELİMİZLE  HAFİF BASTIRARAK  ÜST  HARÇTAN  ÜZERİNE  SÜRELİM .  200 - 250'C FIRINDA PİŞİRELİM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder