26 Nisan 2010 Pazartesi

DENİZ ÜRÜNLERİNDEN SARDALYA BALIĞININ LEZZETİ

 




  MALZEMELER :
  • 1 KG  SARDALYA BALIĞI
  • 3 KAŞIK MISIR UNU
  • 1 KAŞIK PUL BİBER
  • KIZARTMAK İÇİN AYÇİÇEK YAĞI
  • TUZ

  HAZIRLANIŞI :

BALIKLAR  ÖNCE  TEMİZLENİR  YIKANIR  TAZE  OLMASINA  ÖZEN GÖSTERELİM  TEMİZLEDİKTEN  SONRA  ÜZERİNE  BİRAZ  TUZ ATALIM  BİR  SAAT  DOLAPTA  BEKLETELİM  STREÇ  SARALIM ÜSTÜNE  SONRA  ÇIKARIP  SUYUNU  SÜZELİM   KIZARTMAK  İÇİN YAĞI  KIZDIRALIM   BALIKLARI  MISIR  UNUNA  PUL  BÜBER EKLEYEREK  BALIKLARI  BULAYIP  KIZGIN  YAĞIN  İÇİNE  KOYARAK KIZARTALIM  KIZARAN  BALIKLAR  BİR  SERVİS  TABAĞINA  HAVLU KAĞIT SEREREK  YAĞINI  ALALIM   YAĞINI  ALDIKTAN  SONRA  SERVİS YAPALIM
                                                    AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder