28 Nisan 2010 Çarşamba

MERCİMEK KÖFTESİ


  MALZEMELER :
  • 3 SU BARDAĞI MERCİMEK
  • 3 SU BARDAĞI KÖFTELİK BULGUR
  • 5 BARDAK SU
  • 3 ADET KURU SOĞAN
  • 1 KAŞIK DOMATES , BİBER SALÇASI
  • MAYDONOZ
  • KARABİBER
  • PUL BİBER
  • KİMYON
  • TUZ
 YAPILIŞI :

ÖNCELİKLE   MERCİMEKLER  HAŞLANIR .  HAŞLANMIŞ  MERCİMEK   BULGURUN  ÜZERİNE  DÖKÜLEREK  BULGURUN  YUMUŞAMASI  BEKLENİR .  YUMUŞADIKTAN   SONRA  TUZ  İLE  BİRLİKTE  İYİCE  YOĞRULUR .  BİR  TAVADA  SOĞANLAR  İNCE  İNCE  KIYILARAK  KAVRULUR . DOMATES ,  BİBER  SALÇASI  VE  BAHARATLARI  İLAVE  EDEREK .  BULGURUN  ÜZERİNE  DÖKELİM . MAYDONOZLARI   İNCE İNCE    DOĞRUYARAK    BULGURUN    İÇERİSİNE   KOYALIM  VE SIKMAYA  BAŞLAYALIM  BU  İŞLEMİ  BULGUR  BİTENE  KADAR DEVAM   ETTİRELİM.   
                                                 AFİYET OLSUN.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder