8 Nisan 2010 Perşembe

GARNİTÜRLÜ PİLAV

          

  MALZEMELER :
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1 ÇAY BARDAĞI BEZELYE
2 ADET HAVUÇ
1 PAKET DOLMALIK FISTIK
2 ADET TAVUK GÖĞSÜ
1 ADET TAVUK BULYON
BAHARAT ÇEŞİTLERİ

    YAPILIŞI
Tavuk göğsü küp küp doğranarak tencerede kavrulur daha sonra üzerine yağ eklenip kızarana kadar pişirilir.Üzerine bir çay kaşığı pul biber, bir çay kaşığı karabiber arzu edilirse bir çay kaşığı kimyon konarak pişirilir. Pirinçler tuz ilave edilerek sıcak suda 20 dakika bekletilir.Daha sonra bekletilen pirinçler iyice süzüldükten sonra tencerede yağ kızdırılarak içerisine pirinçler konur ve kavrulur. Haşlanan bezelye ve havuçlar küp küp doğranır ve kavrulmakta olan pirincin içerisine konur.Tavuk bulyon , dört bardak su ve tuz ilave edilir. Piştikten sonra demlenmeye bırakılır.                                   
                                                                AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder