21 Nisan 2010 Çarşamba

PATLICANLI İSLİM KEBABI






    MALZEMELER :
  • 1 KİLO PATLICAN
  • YARIM KİLO KIYMA
  • 2 ADET SOĞAN
  • 4 ADET ÇARLİSTON BİBER
  • 4 ADET DOMATES
  • KARABİBER
  • PUL BİBER
  • TUZ
   YAPILIŞI :
PATLICANLAR  YIKANIP  KURULANDIKTAN  SONRA  BOYUNA  İNCE  ŞERİTLER HALİNDE  ORTA  KALINLIKTA  UZUN  UZUN  KESİLİR  KESİLDİKTEN  SONRA  KIZĞIN YAĞDA  HER  İKİ  TARAFINI  KIZARTALIM . DAHA  SONRA  PATLICANLARIN  YAĞINI ALMAK  İÇİN   BİR  TABAĞA  3 - 4 KAT  HAVLU  KAĞIDI  SEREREK  PATLICANLARIN FAZLA  YAĞINI  ALALIM. SOĞANI  ROBOTTA  ÇEKEREK , TUZUNU , KARABİBERİNİ , PUL BİBERİNİ ,   KIYMANIN  İÇERİSİNE  KOYUP  BİR  KASEDE  İYİCE  YOĞURALIM . KIZARMIŞ OLAN  PATLICANLARI  ARTI ŞEKLİNDE  YAPARAK  CEVİZDEN  BÜYÜK  KÖFTELER HAZIRLAYARAK  ORTASINA  KOYUP  KARŞILIKLI  PATLICANLARI  KAPATALIM .  KAPATTIKTAN  SONRA  ÜZERİNE  RESİMDEKİ  GİBİ  BİBER VE ONUN  ÜZERİNE DOMATES  KOYARAK  KÜRDAN  BATIRALIM   BU  İŞLEMLERİ  PATLICANLAR  BİTENE KADAR  YAPIP  BİR  FIRIN  KABINA  KOYARAK  BİR  KENARINDAN  1 SU BARDAĞI SU İLAVE EDEREK 180'C FIRINDA  PİŞİRELİM.
                                                                            
                                                                                       AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder