11 Nisan 2010 Pazar

YAĞLAMA


MALZEMELER:

500 gr kıyma
1  kilo un
1  adet yuva maya
2  adet çarliston biber
3  adet kuru soğan
1  çay kaşığı karabiber
1  tatlı kaşığı pul biber
1  tatlı kaşığı tuz
1  yemek kaşığı domates       salça



HAMURU'NUN HAZIRLANIŞI :

GENİŞ BİR KABIN  İÇERİSİNE 1 KİLO UN KONULUR , 1 PAKET YUVA  MAYA  VE  TUZU  ILIK SUDA ERİTEREK UNUN  İÇERİSİNE DÖKERİZ ,  KULAK  MEMESİ KIVAMINA  GELİNCEYE  KADAR  YOĞURURUZ  VE  MAYALANMAYA  BIRAKIRIZ.. MAYALANDIKTAN SONRA  CEVİZDEN  BİRAZ BÜYÜK  OLACAK  ŞEKİLDE  PARÇALARA  AYIRIRIZ   VE OKLAVAYLA  VEYA   MERDANE  YARDIMI  İLE HAMURU İNCE  İNCE AÇARIZ  VE HAMURU  BİTİRİLENE  KADAR  BU  İŞLEM  DAVEM  EDER.  HAMURU   ARKALI  ÖNLÜ PİŞİRİRİZ. SERVİS  EDECEĞİMİZ  TABAĞA  1 KAT  YUFKA , 1 KAT  KIYMA OLACAK ŞEKİLDE  DİZEREK  BU  İŞLEMİ  BİTİRİRİZ.

NOT : SARIMSAKLI YOĞURTLA SERVİS EDİLİR. ARZUYA GÖRE SADE YOĞURTTA KULLANILABİLİR.                                                                                       
                                                                         
KIYMA'NIN HAZIRLANIŞI :

 İLK ÖNCE   SOĞAN  VE ÇARLİSTON  BİBERİ  ROBOTTA  ÇEKİLİR , TENCEREYE  YAĞ KONULARAK  SOĞANLA  BİRLİKTE  KAVRULUR  DAHA  SONRA  KIYMA  İLAVE  EDİLİR. KAVRULDUKTAN  SONRA  SALÇASI  , PUL BİBERİ  , KARABİBERİ  VE  TUZU  İLAVE EDELİR.  EN  SON  OLARAKTA  ÜZERİNE  1 ÇAY  BARDAĞI  SU  KONULARAK PİŞMEYE BIRAKILIR.
                                                                             AFİYET  OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder