9 Nisan 2010 Cuma

KADAYIF SARMASI



KIZARTMAK İÇİN AYÇİÇEK YAĞI
1 KİLO KADAYIF
300 GRAM CEVİZ İÇİ

       ŞERBETİ İÇİN :

 4 SU BARDAĞI ŞEKER
 2 SU BARDAĞI SU
 4 DAMLA LİMON

    YAPILIŞI:

 ( KADAYIF SARMASI ERZURUM YÖRESİNE AYİT BİR TATLI )

İLK ÖNCE ŞERBETİNİ KAYNATALIM ŞERBET ILIK OLACAK.
KADAYIFLARI ELİMİZLE BİRAZ ACALIM VE BOYUNA GÖRE UZATALIM CEVİZİMİZİ KÜÇÜK PARÇALARA UFALAYALIP AÇTIMIZ KADAYIFLARIN ORTASINA CEVİZ KOYARAK KENAR KISIMLARDAN İÇE DOĞRU SARALIM VE KALAN KADAYIFLARI AYNI İŞLEMLE DEVAM EDELİM .AYÇİÇEK YAĞINDA KIZARTALIM VE KIZARMIŞ OLAN KADAYIFLAR ÖNCEDEN HAZIRLANAN ŞERBETE BATIRILARAK ÇOK BEKLEMEDEN ÇIKARTILIP SERVİS TABAĞINA ALINIR. ARZUYA GÖRE KAYMAK VE DONDURMAYLA SERVİS YAPILIR.

.EŞİM VE KIZLARIM ÇOK SEVDİKLERİ İÇİN SIK SIK YAPARIM .SİZLERİNDE DENEMESİNİ TAVSİYE EDERİM .

FATOŞTAN LEZZETLER .MUTFAĞIMDA DENENMİŞTİR.
                                                                                                           AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder