8 Nisan 2010 Perşembe

SÜTLAÇ

MALZEMELER :
1.5 LİTRE SÜT
3 FİNCAN PİRİNÇ
1 YEMEK KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
4 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
1 YEMEK KAŞIĞI SALEP


YAPILIŞI :


Şeker karamelize edilip 1 litre süte karıştırılarak eklenir.
Daha sonra pirinç, hindistan cevizi ve salep vanilya ile beraber ilave edilerek kaynayana kadar karıştırılır
Pirinçler piştikten sonra nişasta sulandırılarak içerisine yavaş yavaş dökülür ve kaynamaya devam ettirilir
Piştikten sonra soğuk olarak kaselerde servis edilir.
Arzu edilmesi halinde üzerine tarçın veya antepfıstığı dökülebilir.
Afiyet olsun..


2 yorum:

  1. Fatma teyzecim ellerine sağlık çok güzel bir tatlı her zamanki gibi :)

    YanıtlaSil
  2. Canım iremcim çok teşşekkür ederim saol bitanem..

    YanıtlaSil