23 Nisan 2010 Cuma

ZENCEFİLLİ PATLICAN ÇORBASI


MALZEMELER :

  • 2 ADET PATLICAN

  • 2 YEMEK KAŞIĞI UN

  • 1 TATLI KAŞIĞI ZENCEFİL

  • KARABİBER

  • TUZ

  • KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
YAPILIŞI :
PATLICANLARI   YIKAYIP  KURULADIKTAN  SONRA  KÜÇÜK  BİR ŞEKİLDE  KÜP  KÜP  DOĞRUYALIM . DOĞRADIKTAN  SONRA  PATLICANLARI KIZGIN  YAĞDA  KIZARTALIM .  YAĞINI  ALDIKTAN  SONRA  1 TENCEREYE  1 YEMEK KAŞIĞI  YAĞI  VE  UNU  KOYARAK UNU KAVURALIM   UN  KOKUSU  GİDENE  KADAR  ÜZERİNE 1  BARDAK  SOĞUK SU  İLE  UNU  İNCELTELİM . DAHA  SONRA  3  BARDAK SU KOYARAK   KAYNAMAYA   YAKIN  PATLICANLARI ,  ZENCEFİLİ  , KARABİBERİ  VE TUZU  İLAVE  EDEREK  PİŞİRELİM.  PATLICANLAR  PİŞTİĞİNDE SERVİS YAPALIM .

NOT :  ZENCEFİLLİ PATLICAN ÇORBASI ORJİNALİNDE SADE YENİLİR. İSTERSENİZ SİZ LEZZET SEVERLERİM PUL BİBER VEYA NANE İLE SERVİS YAPABİLİRSİNİZ .
                                          AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder