22 Nisan 2010 Perşembe

ÇİĞ KÖFTE


MALZEMELER :
  • 1 KG İNCE ESMER BULGUR
  • 750 GR YAĞSIZ DANA KIYMASI
  • 4 ADET TAZE SOĞAN , SARIMSAK
  • 2 ADET KURU SARIMSAK
  • 1 ADET MAYDONOZ
  • 4 - 5 DAL TAZE NANE
  • 250 GR İSOT
  • 100 GR KIRMIZI BİBER
  • KİMYON
  • ACI BİBER SALÇASI , DOMATES SALÇASI
  • 1 ADET MAROL
YAPILIŞI :
ÇİĞ KÖFTE   TEPSİSİNE  BULGUR  İLAVE  EDİLİR. TEPSİNİN DİĞER TARAFINDA SOĞUK SU İLE  BİRLİKTE  SALÇA  ,  İSOT , KIRMIZI PUL BİBER   EZİLİR . DOĞRANMIŞ  KURU SOĞAN İLAVE  EDİLİR . BULGURLA KARIŞTIRILARAK  YOĞURULUR . BULGURLAR YUMUŞAYINCAYA  KADAR  YOĞRULMAYA  DEVAM   EDİLİR  TUZU , KARABİBERİ , KİMYONU , İLAVE  EDİLİR . ARA  SIRA   SOĞUK SU İLAVE EDEREK BULGURUN YUMUŞAMASI  SAĞLANIR .  BULGUR  YUMUŞAMAYA  BAŞLAYINCA  ÇEKİLMİŞ  ÇİĞ KÖFTELİK KIYMA TEPSİNİN KENARINDA   SU İLE EZİLİR .  EZİLDİKTEN  SONRA  BULGURA  İLAVE   EDİLEREK  BULGURDAN  ET  KOKUSU  GİDİNCEYE  KADAR YOĞURULUR . DAHA SONRA KIYILMIŞ TAZE SOĞAN ,  SARIMSAK , MAYDONOZ , NANE  İLAVE EDİLİR . BULGURLAR  YUMUŞAYIP  AĞZA  SERTLİĞİ  GELMEYİNCEYE KADAR YOĞURULUR  VE  SIKILARAK  MARUL  YAPRAKLARI  ÜZERİNDE  SERVİS EDİLİR. 
                                     
                                                                             AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder