23 Nisan 2010 Cuma

DOĞUM GÜNÜM İÇİN YAPTIĞIM BUTİK PASTAM






MALZEMELER :

  • 4 ADET YUMURTA
  • 4 FİNCAN ŞEKER
  • 2 FİNCAN UN
  • 2 FİNCAN NİŞASTA
  • 2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ 
  • 3 YEMEK KAŞIĞI KAYNAR SU 
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU 
  • 1 PAKET VANİLYA 
PANDİSPANYANIN YAPILIŞI :

YUMURTA AKLARINI CAM BİR KASEDE KREM ŞANTİ KIVAMINA GELİNCEYE KADAR ÇIRPAlIM . ÇIRPTIKTAN SONRA ŞEKERİN YARISINI EKLEYELİM VE ŞEKER ERİYİNCEYE KADAR ÇIRPALIM . AYRI BİR KASEDE YUMURTA SARILARINI , KALAN ŞEKERİ VE KAYNAR SU İLE ŞEKER ERİYİNCEYE KADAR YAKLAŞIK 5 - 6 DK ÇIRPALIM . ŞEKER ERİYİNCE YAĞI EKLEYİP ÇOK AZ ÇIRPALIM . UN , KABARTMA TOZU , VANİLYA , KAKAO ,NİŞASTAYI BİRLİKTE ELEYİP , YUMURTA AKLARI VE SARILARI İLE BİRLEŞTİREREK ÇOK AZ DAHA ÇIRPALIM . ( BU AŞAMADA ÇIRPMA TELİ YADA TAHTA KAŞIK KULLANMAMIZ DAHA İYİ OLUR. ) YAĞLANMIŞ VE UNLANMIŞ OLAN 23 - 24 CM KALIBA DÖKEREK ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180'C FIRINDA YAKLAŞIK 40 - 45 DK PİŞİRELİM KÜRDANI BATIRDIĞIMIZDA TEMİZ ÇIKIYORSA PİŞMİŞ DEMEKTİR .

KREMASI İÇİN :
  • 5 ADET YUMURTA SARISI
  • 1 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 4 ÇORBA KAŞIĞI UN
  • 2,5 SU BARDAĞI  SÜT
  • 1 PAKET VANİLYA
KREMANIN YAPILIŞI :

ÇELİK BİR TENCEREDE SÜT ISITILIR . BAŞKA BİR KABA YUMURTA SARILARI KONUR . ŞEKER İLE VANİLYA İLAVE EDİLİR . BİR ÇIRPMA TELİ YARDIMIYLA 1 - 2 DK KARIŞTIRARAK YUMURTA SARILARI BEYAZLAŞTIRILIR . İÇİNE UN EKLEYİP KARIŞTIRILIR . KAYNAR SÜTÜN YARISI YUMURTA SARILARINA DÖKÜLEREK SIVILAŞTIRILIR. BU HARÇ TEKRAR TENCEREDEKİ SÜTÜN İÇİNE DÖKÜLÜR . DEVAMLI KARIŞTIRILARAK 2 - 3 DK PİŞİRİLİR . PİŞİRDİKTEN SONRA PANDİSPANYAYI 3 EŞİT PARÇAYA AYIRARAK 1 PARÇASINA KREMAYI SÜREREK İSTEĞE BAĞLI MEYVELER (MUZ , ÇİLEK , KİVİ , ) DİZİLİR BU İŞLEM HER İKİ KATADA UYGULANIR .

NOT : ŞEKER HAMURUNU BEN KENDİM YAPTIM İSTERSENİZ SİZ HAZIR KULLANA BİLİRSİNİZ .
                                             AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder