13 Nisan 2010 Salı

ELMA TATLISI

  MALZEMELER :

 6 ADET ELMA
1/5 BARDAK ŞEKER
1 BARDAK SU
4 - 5 ADET KARANFİL
1 PAKET KREM ŞANTİ
1 BARDAK SÜT
ANTEP FISTIĞI
KARANFİL
CEVİZ





YAPILIŞI :

ELMALARIN KABUKLARI SOYULARAK ORTASINDAKİ ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARALIM.  DAHA  SONRA TENCEREYE ELMALARI  KOYARAK ŞEKERİ KAŞIKLA ÜZERİNE İLAVE EDELİM. SUYU VE KARANFİLİ  İLAVE EDEREK ELMALAR EZİLMEYECEK ŞEKİLDE PİŞİRELİM . DAHA SONRA SOĞUMAYA BIRAKALIM .  ELMALARIN ORTASINA CEVİZİ YERLEŞTİRELİM . KREM ŞANTİYİ  1 BARDAK SÜTLE HAZIRLAYARAK ÜZERİNE ŞEKİL VEREREK SIKALIM  

NOT : BEN RENKLENDİRİCİ KULLANDIM LEZZET SEVERLERİM  SİZLER İSTERSENİZ KULLANMAYA BİLİRSİNİZ.
                                         
                                                      AFİYET OLSUN..

                                                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder