8 Nisan 2010 Perşembe

ßÜLßÜL KONAĞI

                                              

MALZEMELER:

1 adet yumurta
1 paket margarin
1.5 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 kase cevız, alabildiği kadar un

  ŞERBETİ İÇİN:
    5 su bardağı şeker
    5 su bardağı su, 1/4 limon

   YAPILIŞI:
Ön hazırlık olarak verilen malzemeyle şerbeti hazırlanır.
ateşten alarak, soğumaya bırakalım.
hamuru yoğuracağımız kaba yoğurdu,eritip soğuttuğumuz margarini,
yumurtayı,sıvıyağı ve sirkeyi alalım. azar azar unu ve kabartma tozunu ilave ederek,kulak memesi kıvamında,bir hamur elde edelim hamuru iki eşit parçaya bölelim. ilk parçayı
merdaneyle yarım parmak kalınlığında açalım
açtığımız hamurdan, su bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar çıkartalım. hamurdan
ayırdığımız ikinci parçayı da aynı şekılde açalım. su bardağıyla birinciye eşit sayıda yuvarlaklar keselim. ikinci parçadan kestiğimiz parçaların ortasını küçük bir kapakla kesip çıkartalım.Simit şeklindeki ikinci parçaları,birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştıralım. havuz şekli alan tatlılarımızın boşluklarına birer yarım ceviz içi yerleştirelim.hafifce yağlanmış tepsiye tatlıyı dizelim.fırına sürmeden önce üzerine yumurta akı sürelim.tatlımızı orta ısıda pişirelim. Tatlılar fırından çıkar çıkmaz şerbeti üzerine gezdirelim.

NOT: dilerseniz bir paket krem şantiyi bir çay bardağı suyla karıştırarak krema hazırlaya bilirsiniz ve tatlının orta kısmına doldurup süsleyebilirsiniz.

      SEVGİLİ LEZZET SEVERLER BEN DENEDİM ÇOK GÜZEL HAFİF BİR TATLI  VERECEĞİM  TARİFLERİMİN  HEPSİ DENENMİŞ OLARAK SİZLERLE PAYLAŞMAKTAN ÇOK MUTLUYUM.. 
                                                           AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder