1 KİLO BAKLA
3 ADET ORTA BOY SOĞAN
1 ADET LİMON
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1 KAŞIK SALÇA
2 ADET DOMATES
TUZ
KARABİBER
PUL BİBER
DERE OTU
YAPILIŞI :
İLK ÖNCE BAKLALARI KILÇIKLARINDAN AYIRIP TEMİZLİYELİM BAKLALARI TEMİZLENDİKTEN SONRA 2'E 3'E BÖLEREK KIRALIM. KIRILAN BAKLALAR KARARMAMASI İÇİN YARIM LİMONLU SUYA KONUR. TENCEREYE ZEYTİN YAĞI KONULUR VE SOĞANLAR KÜP KÜP DOĞRANIP PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVRULUR. LİMONLU SUDA BEKLETİLEN BAKLALAR SÜZÜLEREK TENCERENİN İÇİNE ATILIR DAHA SONRA DOMATESLERİ KÜP KÜP DOĞRAYARAK ŞEKERİ , TUZU , KARABİBERİ , PUL BİBERİ , SALÇASINI VE YARIM LİMON SUYUNU EKLEYEREK İYİCE KAVRURUZ. KAVRULDUKTAN SONRA ÜZERİNE 1 SU BARDAĞI SU KOYARAK PİŞMEYE BIRAKIRIZ. PİŞTİKTEN SONRA TENCERENİN İÇERİSİNE DERE OTU KIYILARAK ÜZERİNE DÖKERİZ. [ DERE OTU SEVMEYENLER İÇİN MAYDONOZ KULLANILIR. ]
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder