MALZEMELER :
- 1 KG UN
- 500 GR SÜT
- 1 PAKET YUVA MAYA
- 2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
- 1 BARDAK SU
- TUZ
ÜST HARCI İÇİN :
- 3 ADET KURU SOĞAN
- 1 YEMEK KAŞIĞI ( TEPELEME) BİBER SALÇASI
- 1 YEMEK KAŞIĞI SUSAM
- YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
HARCIN YAPILIŞI :
BİR KAP İÇERİSİNE SOĞANLARI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYALIM . SALÇASINI , YAĞINI , SUSAMINI KOYARAK SOSUNU HAZIRLAYIP HAMURUN ÜZERİNE SÜRELMEYE HAZIR HALE GETİRELİM .
YAPILIŞI :
GENİŞ BİR KAP İÇERİSİNE UNU KOYALIM ORTASINI HAVUZ ŞEKLİNDE AÇALIM. 1 PAKET YUVA MAYAYI 1 BARDAK ILIK SU İLE ERİTİP 2 KAŞIK ŞEKERİ MAYANIN İÇERİSİNE İLAVE EDEREK KARIŞTIRALIM . AÇTIMIZ HAVUZUN İÇERİSİNE DÖKELİM . DAHA
SORA TUZU İLAVE EDELİM . HAVUZUN ÜZERİNİ KAPATIP MAYA İÇERİSİNDE 1 DK KALACAK ŞEKİLDE BIRAKALIM SÜTÜ , SUYU , 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞI İLAVE EDLİM . HAMURUMUZU YOĞURUP MAYALANMAYA BIRAKIRIZ . MAYALANDIĞINDA FIRIN TEPSİSİNİ YAĞLAYARAK HAMURDAN YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNDE KOPARALIM YUVARLAK YAPARAK ARALIKLI TEPSİLERE DİZELİM . ELİMİZLE HAFİF BASTIRARAK ÜST HARÇTAN ÜZERİNE SÜRELİM . 200 - 250'C FIRINDA PİŞİRELİM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder