- 2 KG UN
- 1 PAKET YUVA MAYA
- 1 KG SÜT
- YARIM SU BARDAĞI ŞEKER
- 1 SU BARDAĞI YAĞ
- TUZ
- 2 SU BARDAĞI YAĞ
- 2,5 SU BARDAĞI UN
- 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
YAĞI KIZDIRIP İÇERİSİNE 2,5 SU BARDAĞI UNU , TUZU KOYARAK KAVURALIM .
YAPILIŞI :
GENİŞ BİR KAP İÇERİSİNE UNU KOYUP HAVUZ YAPARAK . 1 PAKET YUVA MAYA İLE ŞEKERİ ERİTEREK UNUN ÜZERİNE DÖKELİM . TUZU VE DİĞER MALZEMELERİ SIRAYLA KOYARAK KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR HALİNE GETİREREK MAYALANMAYA BIRAKALIM. MAYALANAN HAMURUMUZDAN PARÇALAR KOPARARAK YUFKA BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇALIM . AÇTIĞIMIZ YUFKALARIN İÇ KISMINA İÇ HARÇTAN BİR AVUÇ AKLARAK HER TARAFINA DAĞITALIM . DAHA SONRA BİR KENARDAN BAŞLAYARAK RULO ŞEKLİNDE KATLAYALIM . KATLADIĞIMIZ HAMURLARI 8'ER CM ARALIKLI KESELİM . KESİLEN PARÇALARI KARE ŞEKLİNDE MERDANE İLE AÇALIM . TEKRAR KENARLARINDAN 4 'E KATLAYIP TEKRAR KARE ŞEKLİNİ VEREREK YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZELİM . ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP SUSAM ATALIM . DAHA ÖNCEDEN ISITILMIŞ OLAN 250 'C FIRINDA YÜZÜ KIZARANA KADAR PİŞİRELİM .
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder