MALZEMELER :
2 ADET PATLICAN
2 YEMEK KAŞIĞI UN
1 TATLI KAŞIĞI ZENCEFİL
KARABİBER
TUZ
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
YAPILIŞI :
PATLICANLARI YIKAYIP KURULADIKTAN SONRA KÜÇÜK BİR ŞEKİLDE KÜP KÜP DOĞRUYALIM . DOĞRADIKTAN SONRA PATLICANLARI KIZGIN YAĞDA KIZARTALIM . YAĞINI ALDIKTAN SONRA 1 TENCEREYE 1 YEMEK KAŞIĞI YAĞI VE UNU KOYARAK UNU KAVURALIM UN KOKUSU GİDENE KADAR ÜZERİNE 1 BARDAK SOĞUK SU İLE UNU İNCELTELİM . DAHA SONRA 3 BARDAK SU KOYARAK KAYNAMAYA YAKIN PATLICANLARI , ZENCEFİLİ , KARABİBERİ VE TUZU İLAVE EDEREK PİŞİRELİM. PATLICANLAR PİŞTİĞİNDE SERVİS YAPALIM .
NOT : ZENCEFİLLİ PATLICAN ÇORBASI ORJİNALİNDE SADE YENİLİR. İSTERSENİZ SİZ LEZZET SEVERLERİM PUL BİBER VEYA NANE İLE SERVİS YAPABİLİRSİNİZ .
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder