MALZEMELER:
1 kilo un
1 adet yuva maya
2 adet çarliston biber
3 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salça
HAMURU'NUN HAZIRLANIŞI :
GENİŞ BİR KABIN İÇERİSİNE 1 KİLO UN KONULUR , 1 PAKET YUVA MAYA VE TUZU ILIK SUDA ERİTEREK UNUN İÇERİSİNE DÖKERİZ , KULAK MEMESİ KIVAMINA GELİNCEYE KADAR YOĞURURUZ VE MAYALANMAYA BIRAKIRIZ.. MAYALANDIKTAN SONRA CEVİZDEN BİRAZ BÜYÜK OLACAK ŞEKİLDE PARÇALARA AYIRIRIZ VE OKLAVAYLA VEYA MERDANE YARDIMI İLE HAMURU İNCE İNCE AÇARIZ VE HAMURU BİTİRİLENE KADAR BU İŞLEM DAVEM EDER. HAMURU ARKALI ÖNLÜ PİŞİRİRİZ. SERVİS EDECEĞİMİZ TABAĞA 1 KAT YUFKA , 1 KAT KIYMA OLACAK ŞEKİLDE DİZEREK BU İŞLEMİ BİTİRİRİZ.
NOT : SARIMSAKLI YOĞURTLA SERVİS EDİLİR. ARZUYA GÖRE SADE YOĞURTTA KULLANILABİLİR.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder