MALZEMELER :
- 4 ADET YUMURTA
- 4 FİNCAN ŞEKER
- 2 FİNCAN UN
- 2 FİNCAN NİŞASTA
- 2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
- 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
- 3 YEMEK KAŞIĞI KAYNAR SU
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 PAKET VANİLYA
YUMURTA AKLARINI CAM BİR KASEDE KREM ŞANTİ KIVAMINA GELİNCEYE KADAR ÇIRPAlIM . ÇIRPTIKTAN SONRA ŞEKERİN YARISINI EKLEYELİM VE ŞEKER ERİYİNCEYE KADAR ÇIRPALIM . AYRI BİR KASEDE YUMURTA SARILARINI , KALAN ŞEKERİ VE KAYNAR SU İLE ŞEKER ERİYİNCEYE KADAR YAKLAŞIK 5 - 6 DK ÇIRPALIM . ŞEKER ERİYİNCE YAĞI EKLEYİP ÇOK AZ ÇIRPALIM . UN , KABARTMA TOZU , VANİLYA , KAKAO ,NİŞASTAYI BİRLİKTE ELEYİP , YUMURTA AKLARI VE SARILARI İLE BİRLEŞTİREREK ÇOK AZ DAHA ÇIRPALIM . ( BU AŞAMADA ÇIRPMA TELİ YADA TAHTA KAŞIK KULLANMAMIZ DAHA İYİ OLUR. ) YAĞLANMIŞ VE UNLANMIŞ OLAN 23 - 24 CM KALIBA DÖKEREK ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180'C FIRINDA YAKLAŞIK 40 - 45 DK PİŞİRELİM KÜRDANI BATIRDIĞIMIZDA TEMİZ ÇIKIYORSA PİŞMİŞ DEMEKTİR .
KREMASI İÇİN :
- 5 ADET YUMURTA SARISI
- 1 SU BARDAĞI ŞEKER
- 4 ÇORBA KAŞIĞI UN
- 2,5 SU BARDAĞI SÜT
- 1 PAKET VANİLYA
ÇELİK BİR TENCEREDE SÜT ISITILIR . BAŞKA BİR KABA YUMURTA SARILARI KONUR . ŞEKER İLE VANİLYA İLAVE EDİLİR . BİR ÇIRPMA TELİ YARDIMIYLA 1 - 2 DK KARIŞTIRARAK YUMURTA SARILARI BEYAZLAŞTIRILIR . İÇİNE UN EKLEYİP KARIŞTIRILIR . KAYNAR SÜTÜN YARISI YUMURTA SARILARINA DÖKÜLEREK SIVILAŞTIRILIR. BU HARÇ TEKRAR TENCEREDEKİ SÜTÜN İÇİNE DÖKÜLÜR . DEVAMLI KARIŞTIRILARAK 2 - 3 DK PİŞİRİLİR . PİŞİRDİKTEN SONRA PANDİSPANYAYI 3 EŞİT PARÇAYA AYIRARAK 1 PARÇASINA KREMAYI SÜREREK İSTEĞE BAĞLI MEYVELER (MUZ , ÇİLEK , KİVİ , ) DİZİLİR BU İŞLEM HER İKİ KATADA UYGULANIR .
NOT : ŞEKER HAMURUNU BEN KENDİM YAPTIM İSTERSENİZ SİZ HAZIR KULLANA BİLİRSİNİZ .
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder