MALZEMELER :
- 1 KG İNCE ESMER BULGUR
- 750 GR YAĞSIZ DANA KIYMASI
- 4 ADET TAZE SOĞAN , SARIMSAK
- 2 ADET KURU SARIMSAK
- 1 ADET MAYDONOZ
- 4 - 5 DAL TAZE NANE
- 250 GR İSOT
- 100 GR KIRMIZI BİBER
- KİMYON
- ACI BİBER SALÇASI , DOMATES SALÇASI
- 1 ADET MAROL
YAPILIŞI :
ÇİĞ KÖFTE TEPSİSİNE BULGUR İLAVE EDİLİR. TEPSİNİN DİĞER TARAFINDA SOĞUK SU İLE BİRLİKTE SALÇA , İSOT , KIRMIZI PUL BİBER EZİLİR . DOĞRANMIŞ KURU SOĞAN İLAVE EDİLİR . BULGURLA KARIŞTIRILARAK YOĞURULUR . BULGURLAR YUMUŞAYINCAYA KADAR YOĞRULMAYA DEVAM EDİLİR TUZU , KARABİBERİ , KİMYONU , İLAVE EDİLİR . ARA SIRA SOĞUK SU İLAVE EDEREK BULGURUN YUMUŞAMASI SAĞLANIR . BULGUR YUMUŞAMAYA BAŞLAYINCA ÇEKİLMİŞ ÇİĞ KÖFTELİK KIYMA TEPSİNİN KENARINDA SU İLE EZİLİR . EZİLDİKTEN SONRA BULGURA İLAVE EDİLEREK BULGURDAN ET KOKUSU GİDİNCEYE KADAR YOĞURULUR . DAHA SONRA KIYILMIŞ TAZE SOĞAN , SARIMSAK , MAYDONOZ , NANE İLAVE EDİLİR . BULGURLAR YUMUŞAYIP AĞZA SERTLİĞİ GELMEYİNCEYE KADAR YOĞURULUR VE SIKILARAK MARUL YAPRAKLARI ÜZERİNDE SERVİS EDİLİR.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder