MALZEMELER :
- 3 SU BARDAĞI MERCİMEK
- 3 SU BARDAĞI KÖFTELİK BULGUR
- 5 BARDAK SU
- 3 ADET KURU SOĞAN
- 1 KAŞIK DOMATES , BİBER SALÇASI
- MAYDONOZ
- KARABİBER
- PUL BİBER
- KİMYON
- TUZ
YAPILIŞI :
ÖNCELİKLE MERCİMEKLER HAŞLANIR . HAŞLANMIŞ MERCİMEK BULGURUN ÜZERİNE DÖKÜLEREK BULGURUN YUMUŞAMASI BEKLENİR . YUMUŞADIKTAN SONRA TUZ İLE BİRLİKTE İYİCE YOĞRULUR . BİR TAVADA SOĞANLAR İNCE İNCE KIYILARAK KAVRULUR . DOMATES , BİBER SALÇASI VE BAHARATLARI İLAVE EDEREK . BULGURUN ÜZERİNE DÖKELİM . MAYDONOZLARI İNCE İNCE DOĞRUYARAK BULGURUN İÇERİSİNE KOYALIM VE SIKMAYA BAŞLAYALIM BU İŞLEMİ BULGUR BİTENE KADAR DEVAM ETTİRELİM.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder