MALZEMELER :
- 500 GR İNCE BULGUR
- 1 SU BARDAĞI İRMİK
- 1 ADET YUMURTA
- 1 ÇAY BARDAĞI UN
- 2 ADET ORTA BÜYÜKLÜKTE SOĞAN
- 4 ADET DOMATES
- 4 ADET ÇARLİSTON BİBER
- 1 KAŞIK BİBER SALÇACI
- LİMON SUYU
- KARABİBER
- KİMYON
- PUL BİBER
- TUZ
GENİŞ BİR KAP İÇERİSİNE BULGURU ALALIM. BİRAZ ISLATARAK İRMİKLE BERABER YOĞURALIM . YUMURTASINI , UNUNU İLAVE EDEREK YUVARLANACAK ŞEKİLDE HAMUR ELDE EDİLİR VE KÜÇÜK KÜÇÜK MİSKET ŞEKLİNDE YUVARLANARAK ORTASINA PARBAK BASALIM . DAHA SONRA SUDA HAŞLAYARAK SÜZELİM VE SOSUNU İLAVE EDELİM .
SOSUNUN YAPILIŞI :
SOĞANLARI YAĞDA KAVURARAK , DOMATESİNİ , ÇARLİSTON BİBERİNİ , SALÇASINI , KARABİBERİNİ , KİMYONUNU , PUL BİBERİNİ , TUZUNU İLAVE EDEREK PİŞİRMEYE BIRAKIALIM PİŞTİKTEN SONRA LİMON SUYUNU DÖKELİM
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder