MALZEMELER :
- 1 KG UN
- 4 ADET YUMURTA
- 2 KAŞIK YOĞURT
- 300 GR BEYAZ PEYNİR
- MAYDONOZ
- TUZ
YAPILIŞI :
BİR KAP İÇERİSİNE YUMURTALAR KIRILARAK TUZLA BERABER ELİMİZLE İYİCE ERİTELİM. 5 ÇAY BARDAĞI SU İLE UNU İLAVE EDEREK KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR YAPARIZ. 15 - 20 DK DİNLENDİREREK. 5 PARÇAYA BÖLERİZ. YUVARLAK ŞEKİLİNİ ALANA KADAR YUVARLARIZ . YUVARLADIĞIMIZ BEZİLERİ ORTA KALINLIKTA OKLAVA YARDIMIYLA AÇARAK TEPSİDEN BİRAZCIK SARKACAK ŞEKİLDE İLK YUFKAYI AÇARIZ. TEPSİNİN TABANINI BİRAZ KATI BİRAZ SIVI YAĞ İLE YAĞLAYARAK 1. YUFKAYI SERERİZ . 3 PARÇAYI OKLAVAYLA AÇARAK 4'E KESİP KAYNAR SUYA BİRAZ TUZ ATARAK HAŞLARIZ . HAŞLADIĞIMIZ YUFKALARI TEPSİYE ALARAK ARA KATLARINA SIVI YAĞ DÖKEREK PEYNİR VE MAYDONOZU SERERİZ EN ÜST KATINA İSE TEPSİNİN DIŞINDA KALAN YUFKALARI İÇİNE ALALIM VE SON KALAN PARÇAYI HAŞLAMADAN TEPSİ BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇARAK ÜZERİNE YERLEŞTİREREK KIZARTALIM
NOT : OCAK ÜZERİNDE ORTA ATEŞTE ÇEVİRE ÇEVİRE KIZARTALIM ALT KISMI KIZARINCA TERS ÇEVİRİP DİĞER YÜZÜNÜ KIZARTMAK İÇİN BİRAZ DAHA SIVI YAĞ DÖKEREK KIZARTILIR.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder