MALZEMELER :
- 2 KAŞIK TERE YAĞI
- 4 KAŞIK ÇİFTE KAVRULMUŞ MISIR UNU
- 250 GR ÖZEL TUZSUZ PEYNİR
- 2 ÇAY BARDAĞI SU
- 1 ÇAY BARDAĞI SÜT
YAPILIŞI :
TERE YAĞI ERİDİKTEN SONRA 4 KAŞIK MISIR UNU İLAVE EDEREK KAVURURUZ. KAVURDUKTAN SONRA BİRAZ SÜT , BİRAZ SU İLAVE EDEREK KIVAMINI AÇARIZ PEYNİRİ İÇERİSİNE DÖKEREK ERİTELİM . MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR PİŞİRELİM .
İZMİTTE MİSAFİR OLDUĞUM ÇOK SEVDİĞİM FİRDEVS HANIMIN MUTFAĞINDA BİZLERE SUNMUŞ OLDUĞU YÖRESEL OLAN MIHLAMA DİĞER İSMİ KUYMAK OLAN LEZZETİ BİZE SUNDU BURDAN KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM ONUN SAYESİNDE YENİ BİR LEZZET TATDIM SİZLERİNDE BU LEZZETİ TANMANIZI İSTERİM.
AFİYET OLSUN..
ellerine salık firdevs hanımın bizler ev sahipliğinden çok memnun kaldık onu burdan o değerli ailesi ve kendisini burdan kutluyorum sevgilerimle fatoştan lezzetler
YanıtlaSil