MALZEMELER :
- 4 ADET YUMURTA
- 4 FİNCAN ŞEKER
- 2 FİNCAN UN
- 2 FİNCAN NİŞASTA
- 2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
- 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
- 3 YEMEK KAŞIĞI KAYNAR SU
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 PAKET VANİLYA
- 3 PAKET BONİBON
- 3 PAKET KREM ŞANTİ
- 1 BARDAK SÜT
- 2 YEMEK KAŞIĞI DAMLA ÇİKOLATA
- 2 ADET MUZ
- 2 ADET KİVİ
YUMURTA AKLARINI CAM BİR KASEDE KREM ŞANTİ KIVAMINA GELİNCEYE KADAR ÇIRPALIM . ÇIRPTIKTAN SONRA ŞEKERİN YARISINI EKLEYELİM VE ŞEKER ERİYİNCEYE KADAR ÇIRPALIM . AYRI BİR KASEDE YUMURTA SARILARINI , KALAN ŞEKERİ VE KAYNAR SU İLE ŞEKER ERİYİNCEYE KADAR YAKLAŞIK 5 - 6 DK ÇIRPALIM . ŞEKER ERİYİNCE YAĞI EKLEYİP ÇOK AZ ÇIRPALIM . UN , KABARTMA TOZU , VANİLYA , KAKAO , NİŞASTAYI BİRLİKTE ELEYİP , YUMURTA AKLARI VE SARILARI İLE BİRLEŞTİREREK ÇOK AZ DAHA ÇIRPALIM . ( BU AŞAMADA ÇIRPMA TELİ YADA TAHTA KAŞIK KULLANMAMIZ DAHA İYİ OLUR. ) YAĞLANMIŞ VE UNLANMIŞ OLAN 23 - 24 CM KALIBA DÖKEREK ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180'C FIRINDA YAKLAŞIK 40 - 45 DK PİŞİRELİM KÜRDANI BATIRDIĞIMIZDA TEMİZ ÇIKIYORSA PİŞMİŞ DEMEKTİR . PİŞEN PANDİSPANYALARIN 1 TANESİNİ ORTADAN İKİYE BÖLEREK KREM ŞANTİSİNİN BİRAZINI ÜZERİNE SÜREREK DOĞRADIĞIMIZ MEYVELERİ YERLEŞTİRELİM , YERLEŞTİRDİĞİMİZ MEYVELERİN ÜZERİNE BİR KAÇ KAŞIK KREM ŞANTİ KOYARAK PANDİSPANYAYI ÜZERİNE KAPATALIM BU İŞLEMİ KULAKLARINA VE PAPYONUNA DA UYGULAYALIM
NOT : BEN PANDİSPANYAYI KENDİM YAPTIM AMA SİZLER HAZIR KULLANA BİLİRSİNİZ TAVŞAN YAPIMI İÇİN 2 ADET PANDİSPANYA YAPMANIZ GEREKİYOR ÜZERİNEDE RESİMDE GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ SÜSLEMESİNİ YAPABİLİRSİNİZ VE BÖYLECE HARİKA BİR TAVŞAN GÖRÜNÜMÜ OLUŞTURALIM.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder