MALZEMELER :
- 250 GR TERE YAĞI VEYA MARGARİN
- 2 ADET YUMURTA
- 2 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
- 2 ADET VANİLYA
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- ALABİLDİĞİ KADAR UN
YAPILIŞI :
GENİŞ BİR KAP İÇERİSİNDE ODA SICAKLIĞINDAKİ YAĞI ELİNİZLE KAR HALİNE GELENE KADAR ÇIRPINIZ , KAR HALİNE GELİNCE PUDRA ŞEKERİNİ EKLEYİP BİRAZ DAHA KARIŞTIRIP DİĞER MALZEMELER DE SIRASIYLA İLAVE EDEREK YOĞURALIM ELİNİZE ALDIĞINIZDA DAĞILMIYORSA KIVAMA HAZIR HALE GELMİŞ DEMEKTİR MERDANEYLE ÇOK BASTIRMADAN AÇARAK KALIPLARLA İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLLERİ ORTAYA ÇIKARIP 175 DERECE DE ISITTIĞIMIZ FIRINDA ÜZERİ HAFİF KIZARANA KADAR PİŞİRELİM DAHA SONRA BERMALİ USÜLÜ İLE ERİTTİĞİMİZ ÇİKOLATAYA BATIRARAK İNCİLERLE SÜSLEYİNİZ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder