25 Mayıs 2010 Salı
PATATESLİ KEK
MALZEMELER :
4 ADET ORTA BOY PATATES
2 ADET ORTA BOY KURU SOĞAN
3 ADET YUMURTA
1 KABARTMA TOZU
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 / 5 SU BARDAĞI UN
KARABİBER
PUL BİBER
KİMYON
KURU NANE
TUZ
YAPILIŞI :
PATATESLERİ KÜP ŞEKLİNDE KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYALIM . SOĞANLARI İNCE İNCE KIYALIM . GENİŞ BİR KAP İÇERİSİNE DOĞRADIĞIMIZ PATATESLERİ , SOĞANLARI KOYARAK İÇERİSİNE SIRASIYLA YUMURTASINI , KABARTMA TOZUNU , SIVI YAĞINI , UNUNU VE BAHARATLARINI KOYARAK BİR GÜZEL KARIŞTIRALIM KARIŞTIRDIĞIMIZ KARIŞIMI KEK KALIBINA DÖKEREK ÖNCEDEN ISITILMIŞ 175 DERECE FIRINDA PİŞİRMEYE BIRAKALIM.
AFİYET OLSUN..
KALBİM SENİNLE KURABİYESİ
MALZEMELER :
- 250 GR TERE YAĞI VEYA MARGARİN
- 2 ADET YUMURTA
- 2 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
- 2 ADET VANİLYA
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- ALABİLDİĞİ KADAR UN
YAPILIŞI :
GENİŞ BİR KAP İÇERİSİNDE ODA SICAKLIĞINDAKİ YAĞI ELİNİZLE KAR HALİNE GELENE KADAR ÇIRPINIZ , KAR HALİNE GELİNCE PUDRA ŞEKERİNİ EKLEYİP BİRAZ DAHA KARIŞTIRIP DİĞER MALZEMELER DE SIRASIYLA İLAVE EDEREK YOĞURALIM ELİNİZE ALDIĞINIZDA DAĞILMIYORSA KIVAMA HAZIR HALE GELMİŞ DEMEKTİR MERDANEYLE ÇOK BASTIRMADAN AÇARAK KALIPLARLA İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLLERİ ORTAYA ÇIKARIP 175 DERECE DE ISITTIĞIMIZ FIRINDA ÜZERİ HAFİF KIZARANA KADAR PİŞİRELİM DAHA SONRA BERMALİ USÜLÜ İLE ERİTTİĞİMİZ ÇİKOLATAYA BATIRARAK İNCİLERLE SÜSLEYİNİZ
TAVŞANLI PASTA
MALZEMELER :
- 4 ADET YUMURTA
- 4 FİNCAN ŞEKER
- 2 FİNCAN UN
- 2 FİNCAN NİŞASTA
- 2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
- 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
- 3 YEMEK KAŞIĞI KAYNAR SU
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 PAKET VANİLYA
- 3 PAKET BONİBON
- 3 PAKET KREM ŞANTİ
- 1 BARDAK SÜT
- 2 YEMEK KAŞIĞI DAMLA ÇİKOLATA
- 2 ADET MUZ
- 2 ADET KİVİ
YUMURTA AKLARINI CAM BİR KASEDE KREM ŞANTİ KIVAMINA GELİNCEYE KADAR ÇIRPALIM . ÇIRPTIKTAN SONRA ŞEKERİN YARISINI EKLEYELİM VE ŞEKER ERİYİNCEYE KADAR ÇIRPALIM . AYRI BİR KASEDE YUMURTA SARILARINI , KALAN ŞEKERİ VE KAYNAR SU İLE ŞEKER ERİYİNCEYE KADAR YAKLAŞIK 5 - 6 DK ÇIRPALIM . ŞEKER ERİYİNCE YAĞI EKLEYİP ÇOK AZ ÇIRPALIM . UN , KABARTMA TOZU , VANİLYA , KAKAO , NİŞASTAYI BİRLİKTE ELEYİP , YUMURTA AKLARI VE SARILARI İLE BİRLEŞTİREREK ÇOK AZ DAHA ÇIRPALIM . ( BU AŞAMADA ÇIRPMA TELİ YADA TAHTA KAŞIK KULLANMAMIZ DAHA İYİ OLUR. ) YAĞLANMIŞ VE UNLANMIŞ OLAN 23 - 24 CM KALIBA DÖKEREK ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180'C FIRINDA YAKLAŞIK 40 - 45 DK PİŞİRELİM KÜRDANI BATIRDIĞIMIZDA TEMİZ ÇIKIYORSA PİŞMİŞ DEMEKTİR . PİŞEN PANDİSPANYALARIN 1 TANESİNİ ORTADAN İKİYE BÖLEREK KREM ŞANTİSİNİN BİRAZINI ÜZERİNE SÜREREK DOĞRADIĞIMIZ MEYVELERİ YERLEŞTİRELİM , YERLEŞTİRDİĞİMİZ MEYVELERİN ÜZERİNE BİR KAÇ KAŞIK KREM ŞANTİ KOYARAK PANDİSPANYAYI ÜZERİNE KAPATALIM BU İŞLEMİ KULAKLARINA VE PAPYONUNA DA UYGULAYALIM
NOT : BEN PANDİSPANYAYI KENDİM YAPTIM AMA SİZLER HAZIR KULLANA BİLİRSİNİZ TAVŞAN YAPIMI İÇİN 2 ADET PANDİSPANYA YAPMANIZ GEREKİYOR ÜZERİNEDE RESİMDE GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ SÜSLEMESİNİ YAPABİLİRSİNİZ VE BÖYLECE HARİKA BİR TAVŞAN GÖRÜNÜMÜ OLUŞTURALIM.
AFİYET OLSUN..
12 Mayıs 2010 Çarşamba
MIHLAMA - KUYMAK
MALZEMELER :
- 2 KAŞIK TERE YAĞI
- 4 KAŞIK ÇİFTE KAVRULMUŞ MISIR UNU
- 250 GR ÖZEL TUZSUZ PEYNİR
- 2 ÇAY BARDAĞI SU
- 1 ÇAY BARDAĞI SÜT
YAPILIŞI :
TERE YAĞI ERİDİKTEN SONRA 4 KAŞIK MISIR UNU İLAVE EDEREK KAVURURUZ. KAVURDUKTAN SONRA BİRAZ SÜT , BİRAZ SU İLAVE EDEREK KIVAMINI AÇARIZ PEYNİRİ İÇERİSİNE DÖKEREK ERİTELİM . MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR PİŞİRELİM .
İZMİTTE MİSAFİR OLDUĞUM ÇOK SEVDİĞİM FİRDEVS HANIMIN MUTFAĞINDA BİZLERE SUNMUŞ OLDUĞU YÖRESEL OLAN MIHLAMA DİĞER İSMİ KUYMAK OLAN LEZZETİ BİZE SUNDU BURDAN KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM ONUN SAYESİNDE YENİ BİR LEZZET TATDIM SİZLERİNDE BU LEZZETİ TANMANIZI İSTERİM.
AFİYET OLSUN..
Etiketler:
KUYMAK,
KUYMAK NASIL YAPILIR,
MIHLAMA,
MIHLAMA - KUYMAK,
MIHLAMA NASIL YAPILIR,
MIHLAMA TARİFİ
KISIR
MALZEMELER :
- İNCE KISIRLIK BULGUR
- 1 ADET MAROL
- 1 BAĞ MAYDONOZ
- 1 BAĞ YEŞİL SOĞAN
- 3 - 4 ADET SALATALIK
- 4 - 5 ADET DOMATES
- 1 ADET KURU SOĞAN
- BİBER SALÇASI
- LİMON
- BAHARAT ÇEŞİTLERİ
- NAR EKŞİSİ
YAPILIŞI :
KİŞİ BAŞINA 1 ÇAY BARDAĞI BULĞUR ÖLÇEREK GENİŞ BİR KABA KONULUR. BULĞURLARI ISLATARAK YOĞURURUZ . İNCE İNCE KIYDIĞIMIZ YEŞİLLİKLERİNİ , SIVI YAĞINI , LİMON SUYUNU , BAHARATINI ,SALÇASINI İÇERİSİNE KOYARAK HARMANLARIZ SERVİS TABAĞINA İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLLERDE SUNUM YAPABİLİRSİNİZ .
AFİYET OLSUN..
PEYNİRLİ SU BÖREĞİ
MALZEMELER :
- 1 KG UN
- 4 ADET YUMURTA
- 2 KAŞIK YOĞURT
- 300 GR BEYAZ PEYNİR
- MAYDONOZ
- TUZ
YAPILIŞI :
BİR KAP İÇERİSİNE YUMURTALAR KIRILARAK TUZLA BERABER ELİMİZLE İYİCE ERİTELİM. 5 ÇAY BARDAĞI SU İLE UNU İLAVE EDEREK KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR YAPARIZ. 15 - 20 DK DİNLENDİREREK. 5 PARÇAYA BÖLERİZ. YUVARLAK ŞEKİLİNİ ALANA KADAR YUVARLARIZ . YUVARLADIĞIMIZ BEZİLERİ ORTA KALINLIKTA OKLAVA YARDIMIYLA AÇARAK TEPSİDEN BİRAZCIK SARKACAK ŞEKİLDE İLK YUFKAYI AÇARIZ. TEPSİNİN TABANINI BİRAZ KATI BİRAZ SIVI YAĞ İLE YAĞLAYARAK 1. YUFKAYI SERERİZ . 3 PARÇAYI OKLAVAYLA AÇARAK 4'E KESİP KAYNAR SUYA BİRAZ TUZ ATARAK HAŞLARIZ . HAŞLADIĞIMIZ YUFKALARI TEPSİYE ALARAK ARA KATLARINA SIVI YAĞ DÖKEREK PEYNİR VE MAYDONOZU SERERİZ EN ÜST KATINA İSE TEPSİNİN DIŞINDA KALAN YUFKALARI İÇİNE ALALIM VE SON KALAN PARÇAYI HAŞLAMADAN TEPSİ BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇARAK ÜZERİNE YERLEŞTİREREK KIZARTALIM
NOT : OCAK ÜZERİNDE ORTA ATEŞTE ÇEVİRE ÇEVİRE KIZARTALIM ALT KISMI KIZARINCA TERS ÇEVİRİP DİĞER YÜZÜNÜ KIZARTMAK İÇİN BİRAZ DAHA SIVI YAĞ DÖKEREK KIZARTILIR.
AFİYET OLSUN..
EKŞİLİ SARIMSAKLI KÖFTE
MALZEMELER :
- 500 GR İNCE BULGUR
- 1 SU BARDAĞI İRMİK
- 1 ADET YUMURTA
- 1 ÇAY BARDAĞI UN
- 2 ADET ORTA BÜYÜKLÜKTE SOĞAN
- 4 ADET DOMATES
- 4 ADET ÇARLİSTON BİBER
- 1 KAŞIK BİBER SALÇACI
- LİMON SUYU
- KARABİBER
- KİMYON
- PUL BİBER
- TUZ
GENİŞ BİR KAP İÇERİSİNE BULGURU ALALIM. BİRAZ ISLATARAK İRMİKLE BERABER YOĞURALIM . YUMURTASINI , UNUNU İLAVE EDEREK YUVARLANACAK ŞEKİLDE HAMUR ELDE EDİLİR VE KÜÇÜK KÜÇÜK MİSKET ŞEKLİNDE YUVARLANARAK ORTASINA PARBAK BASALIM . DAHA SONRA SUDA HAŞLAYARAK SÜZELİM VE SOSUNU İLAVE EDELİM .
SOSUNUN YAPILIŞI :
SOĞANLARI YAĞDA KAVURARAK , DOMATESİNİ , ÇARLİSTON BİBERİNİ , SALÇASINI , KARABİBERİNİ , KİMYONUNU , PUL BİBERİNİ , TUZUNU İLAVE EDEREK PİŞİRMEYE BIRAKIALIM PİŞTİKTEN SONRA LİMON SUYUNU DÖKELİM
AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)