12 Mayıs 2010 Çarşamba

PEYNİRLİ SU BÖREĞİ







MALZEMELER :
  • 1 KG UN
  • 4 ADET YUMURTA
  • 2 KAŞIK YOĞURT
  • 300 GR BEYAZ PEYNİR
  • MAYDONOZ 
  • TUZ  
YAPILIŞI :
BİR    KAP   İÇERİSİNE    YUMURTALAR    KIRILARAK    TUZLA BERABER  ELİMİZLE   İYİCE    ERİTELİM.    5   ÇAY    BARDAĞI   SU   İLE   UNU  İLAVE   EDEREK    KULAK   MEMESİ    YUMUŞAKLIĞINDA  HAMUR YAPARIZ.  15 - 20  DK   DİNLENDİREREK.   5  PARÇAYA  BÖLERİZ.   YUVARLAK   ŞEKİLİNİ   ALANA   KADAR   YUVARLARIZ .  YUVARLADIĞIMIZ   BEZİLERİ  ORTA KALINLIKTA    OKLAVA   YARDIMIYLA   AÇARAK TEPSİDEN    BİRAZCIK    SARKACAK    ŞEKİLDE    İLK   YUFKAYI AÇARIZ.     TEPSİNİN    TABANINI   BİRAZ    KATI    BİRAZ   SIVI   YAĞ İLE   YAĞLAYARAK   1.  YUFKAYI   SERERİZ .  3   PARÇAYI OKLAVAYLA   AÇARAK   4'E  KESİP  KAYNAR  SUYA   BİRAZ   TUZ  ATARAK   HAŞLARIZ  . HAŞLADIĞIMIZ   YUFKALARI   TEPSİYE ALARAK   ARA   KATLARINA   SIVI   YAĞ  DÖKEREK   PEYNİR    VE MAYDONOZU   SERERİZ   EN   ÜST   KATINA   İSE   TEPSİNİN  DIŞINDA   KALAN   YUFKALARI   İÇİNE    ALALIM   VE   SON   KALAN   PARÇAYI   HAŞLAMADAN   TEPSİ   BÜYÜKLÜĞÜNDE   AÇARAK  ÜZERİNE YERLEŞTİREREK   KIZARTALIM

NOT : OCAK   ÜZERİNDE   ORTA   ATEŞTE  ÇEVİRE   ÇEVİRE KIZARTALIM   ALT   KISMI   KIZARINCA   TERS   ÇEVİRİP   DİĞER YÜZÜNÜ   KIZARTMAK   İÇİN   BİRAZ   DAHA   SIVI  YAĞ  DÖKEREK KIZARTILIR.
                                                    AFİYET OLSUN.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder