25 Mayıs 2010 Salı

TAVŞANLI PASTA



MALZEMELER :
  • 4 ADET YUMURTA
  • 4 FİNCAN ŞEKER
  • 2 FİNCAN UN
  • 2 FİNCAN NİŞASTA
  • 2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 3 YEMEK KAŞIĞI KAYNAR SU
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU
  • 1 PAKET VANİLYA
  • 3 PAKET BONİBON
  • 3 PAKET KREM ŞANTİ
  • 1 BARDAK SÜT
  • 2 YEMEK KAŞIĞI DAMLA ÇİKOLATA
  • 2 ADET MUZ
  • 2 ADET KİVİ
PANDİSPANYANIN YAPILIŞI :

YUMURTA   AKLARINI   CAM   BİR   KASEDE   KREM   ŞANTİ KIVAMINA   GELİNCEYE   KADAR   ÇIRPALIM .  ÇIRPTIKTAN  SONRA ŞEKERİN  YARISINI   EKLEYELİM   VE   ŞEKER   ERİYİNCEYE   KADAR ÇIRPALIM . AYRI   BİR   KASEDE   YUMURTA   SARILARINI  , KALAN ŞEKERİ   VE   KAYNAR   SU   İLE    ŞEKER   ERİYİNCEYE   KADAR YAKLAŞIK   5 - 6  DK   ÇIRPALIM . ŞEKER   ERİYİNCE   YAĞI   EKLEYİP ÇOK   AZ   ÇIRPALIM .   UN ,   KABARTMA  TOZU ,  VANİLYA , KAKAO  , NİŞASTAYI   BİRLİKTE   ELEYİP , YUMURTA   AKLARI   VE SARILARI   İLE   BİRLEŞTİREREK   ÇOK   AZ   DAHA   ÇIRPALIM   . ( BU AŞAMADA   ÇIRPMA   TELİ   YADA   TAHTA   KAŞIK   KULLANMAMIZ DAHA   İYİ   OLUR. ) YAĞLANMIŞ   VE   UNLANMIŞ   OLAN   23 - 24  CM KALIBA   DÖKEREK   ÖNCEDEN   ISITILMIŞ   180'C   FIRINDA YAKLAŞIK   40 - 45   DK   PİŞİRELİM   KÜRDANI   BATIRDIĞIMIZDA TEMİZ   ÇIKIYORSA   PİŞMİŞ  DEMEKTİR . PİŞEN PANDİSPANYALARIN 1 TANESİNİ ORTADAN İKİYE BÖLEREK KREM ŞANTİSİNİN BİRAZINI  ÜZERİNE  SÜREREK   DOĞRADIĞIMIZ MEYVELERİ   YERLEŞTİRELİM  ,  YERLEŞTİRDİĞİMİZ  MEYVELERİN  ÜZERİNE  BİR  KAÇ  KAŞIK  KREM  ŞANTİ   KOYARAK  PANDİSPANYAYI   ÜZERİNE   KAPATALIM   BU   İŞLEMİ  KULAKLARINA   VE   PAPYONUNA  DA   UYGULAYALIM 

NOT :   BEN  PANDİSPANYAYI   KENDİM   YAPTIM   AMA SİZLER HAZIR   KULLANA   BİLİRSİNİZ    TAVŞAN   YAPIMI   İÇİN   2 ADET PANDİSPANYA  YAPMANIZ   GEREKİYOR   ÜZERİNEDE  RESİMDE GÖRDÜĞÜNÜZ  GİBİ   SÜSLEMESİNİ   YAPABİLİRSİNİZ  VE  BÖYLECE HARİKA  BİR   TAVŞAN   GÖRÜNÜMÜ  OLUŞTURALIM. 

                                                                    AFİYET OLSUN..
        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder