8 Haziran 2010 Salı

TİRAMİSU



MALZEMELER :

  • 1 PAKET KEDİ DİLİ

  • 1 SU BATDAĞI SICAK SU

  • 2 KAŞIK NESCAFE

  • 1 KAŞIK ŞEKER

  • YARIM ÇAY BARDAĞI SÜT
MUHALLEBİSİ İÇİN :

  •  1/5 SU BARDAĞI SÜT

  • 1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER

  • 2 YUMURTA SARISI

  • VANİLYA

  • 1 PAKET LABNE PEYNİR
YAPILIŞI :
 MUHALLEBİSİ  İÇİN  1  TENCEREYE  SÜTÜ  ,  UNU  ,  ŞEKERİ  , YUMURTA  SARISINI   VE  VANİLYAYI   KOYARAK   HEPSİNİ  BİRLİKTE OCAĞA   KOYMADAN   KARIŞTIRARAK   TOPAKLANMASINI   ÖNLERİZ VE   DAHA  SONRA  OCAĞA   KOYARAK   MUHALLEBİ   KIVAMINA GELENE    KADAR    PİŞİRİRİZ .  ILIMAYA   YAKIN   ZAMANDA   LABNE PEYNİRİNİ    İLAVE   EDEREK   MİKSERLE   KARIŞTIRIRIZ .  KEDİ DİLLERİNİ  HAZIRLAMIŞ  OLDUĞUMUZ  NESCAFELİ   KARIŞIMA BATIRARAK   1 KAT  BORCAMA  YERLEŞTİRELİM . YERLEŞTİRDİĞİMİZ   KEDİ  DİLLERİNİN  ÜZERİNE  MUHALLEBİSİNİ DÖKELİM . BUNU 2 . KATINADA   UYGULAYARAK   45   DK DİNLENEREK   İSTEDİĞİNİZ   ŞEKİLDE   SUNUM   YAPABİLİRSİNİZ. 
                                                                 AFİYET OLSUN.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder