8 Haziran 2010 Salı

KABAK SEFASI



MALZEMELER :
  • 1 KG KABAK
  • 250 GR BEYAZ PEYNİR
  • 250 GR KAŞAR PEYNİRİ
  •  4 ADET HAVUÇ
  • 1 ADET DOMATES
  • TUZ
  • KARABİBER
  • TOZ BİBER
YAPILIŞI :
KABAKLARI  RESİMDEKİ  GİBİ   BİR KAÇ  PARÇAYA  BÖLEREK  HAVUÇLARIDA   YUVARLAK   YUVARLAK   DOĞRAYALIM   KAYNAR SUDA   5  DK  HAŞLAYARAK   İÇLERİNİ  OYALIM .  OYDUKTAN  SONRA TUZ  VE  TOZ   BİBERİ   İÇERİSİNE  SÜRELİM.   EZDİĞİMİZ   PEYNİRİN İÇERİSİNE   KÜÇÜK  KÜÇÜK  DOMATESLERİ  DOĞRAYARAK KARABİBERİNİ , TOZ   BİBERİNİ , TUZUNU ,   İÇERİSİNE  ATARAK   KABAKLARI DOLDURALIM.   DOLDURDUĞUMUZ   KABAKLARIN  ÜZERİNE RENDELENMİŞ   KAŞARLARI   KOYARAK   HAVUÇLARIDA  İLAVE EDELİM.   FIRINDA   KIZARANA  KADAR  PİŞİRELİM VE   SERVİSE HAZIR HALE GETİRELİM .
                                                   AFİYET OLSUN..

1 yorum: