28 Nisan 2010 Çarşamba

YOĞURTLU SEMİZOTU SALATASI



MALZEMELER :

  • 1 BAĞ SEMİZOTU

  • SÜZME YOĞURT

  • 3 - 4 DİŞ SARIMSAK

  • TUZ

  • PUL BİBER
YAPILIŞI  :

İLK ÖNCE   SEMİZOTU   YIKANARAK   KIYILIR ,   SÜZME YOĞURT'UN İÇERİSİNE SARIMSAKLARI EZEREK KOYARIZ.  ( ARZU EDERSENİZ 1 KAŞIK MAYONEZ DE KOYABİLİRSİNİZ )  ARDINDAN  TUZU DA  İLAVE EDEREK KARIŞTIRIRIZ VE  SERVİSE  HAZIR HALE GETİRİRİZ SÜSLEMEK İÇİN PUL BİBER , NANE , SUMAK   KULLANABİLİRSİNİZ
                                
                                            AFİYET OLSUN..

MERCİMEK KÖFTESİ


  MALZEMELER :
  • 3 SU BARDAĞI MERCİMEK
  • 3 SU BARDAĞI KÖFTELİK BULGUR
  • 5 BARDAK SU
  • 3 ADET KURU SOĞAN
  • 1 KAŞIK DOMATES , BİBER SALÇASI
  • MAYDONOZ
  • KARABİBER
  • PUL BİBER
  • KİMYON
  • TUZ
 YAPILIŞI :

ÖNCELİKLE   MERCİMEKLER  HAŞLANIR .  HAŞLANMIŞ  MERCİMEK   BULGURUN  ÜZERİNE  DÖKÜLEREK  BULGURUN  YUMUŞAMASI  BEKLENİR .  YUMUŞADIKTAN   SONRA  TUZ  İLE  BİRLİKTE  İYİCE  YOĞRULUR .  BİR  TAVADA  SOĞANLAR  İNCE  İNCE  KIYILARAK  KAVRULUR . DOMATES ,  BİBER  SALÇASI  VE  BAHARATLARI  İLAVE  EDEREK .  BULGURUN  ÜZERİNE  DÖKELİM . MAYDONOZLARI   İNCE İNCE    DOĞRUYARAK    BULGURUN    İÇERİSİNE   KOYALIM  VE SIKMAYA  BAŞLAYALIM  BU  İŞLEMİ  BULGUR  BİTENE  KADAR DEVAM   ETTİRELİM.   
                                                 AFİYET OLSUN.. 

26 Nisan 2010 Pazartesi

ZEYTİN YAĞLI KEREVİZ





MALZEMELER:

  • 1 Adet KEREVİZ

  • 4 adet HAVUÇ

  • 3-4 DİŞ SARIMSAK

  • 1 SU BARDAĞI Portakal Suyu
YAPILIŞI:
KEREVİZİ ORTADAN BÖLEREK, SARIMSAKLARI DOĞRAYALIM ŞEKLİNDE HAVUÇLAR Slayt İNCE İNCE KIYALIM. DAHA Gale YAĞDA HEPSİNİ KAVURARAK uzerine Portakal SUYUNU İLAVE Edip PİŞMEYE BIRAKILIR. KEREVİZLER YUMUŞAYINCA ALTINI YAPATALIM

NOT: Zeytin YAĞLILAR PİŞTİĞİ KAPTA SOĞUMAYA BIRAKILIR VE DAHA Gale SERVİS YAPILIR
                                                  AFİYET Olsun ..

DENİZ ÜRÜNLERİNDEN SARDALYA BALIĞININ LEZZETİ

 




  MALZEMELER :
  • 1 KG  SARDALYA BALIĞI
  • 3 KAŞIK MISIR UNU
  • 1 KAŞIK PUL BİBER
  • KIZARTMAK İÇİN AYÇİÇEK YAĞI
  • TUZ

  HAZIRLANIŞI :

BALIKLAR  ÖNCE  TEMİZLENİR  YIKANIR  TAZE  OLMASINA  ÖZEN GÖSTERELİM  TEMİZLEDİKTEN  SONRA  ÜZERİNE  BİRAZ  TUZ ATALIM  BİR  SAAT  DOLAPTA  BEKLETELİM  STREÇ  SARALIM ÜSTÜNE  SONRA  ÇIKARIP  SUYUNU  SÜZELİM   KIZARTMAK  İÇİN YAĞI  KIZDIRALIM   BALIKLARI  MISIR  UNUNA  PUL  BÜBER EKLEYEREK  BALIKLARI  BULAYIP  KIZGIN  YAĞIN  İÇİNE  KOYARAK KIZARTALIM  KIZARAN  BALIKLAR  BİR  SERVİS  TABAĞINA  HAVLU KAĞIT SEREREK  YAĞINI  ALALIM   YAĞINI  ALDIKTAN  SONRA  SERVİS YAPALIM
                                                    AFİYET OLSUN..

25 Nisan 2010 Pazar

KAYSERİNİN MEŞHUR KETESİ



MALZEMELER :
  • 2 KG UN
  • 1 PAKET YUVA MAYA
  • 1 KG SÜT
  • YARIM SU BARDAĞI ŞEKER
  • 1 SU BARDAĞI YAĞ
  • TUZ
İÇ MALZEMESİ :
  • 2 SU BARDAĞI YAĞ
  • 2,5 SU BARDAĞI  UN
  • 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
İÇ MALZEMENİN YAPILIŞI :
YAĞI  KIZDIRIP   İÇERİSİNE  2,5 SU BARDAĞI UNU ,  TUZU KOYARAK  KAVURALIM .

YAPILIŞI :
GENİŞ  BİR  KAP  İÇERİSİNE  UNU  KOYUP  HAVUZ  YAPARAK .  1 PAKET YUVA  MAYA  İLE  ŞEKERİ  ERİTEREK  UNUN  ÜZERİNE DÖKELİM . TUZU VE  DİĞER  MALZEMELERİ   SIRAYLA  KOYARAK  KULAK   MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA   HAMUR  HALİNE  GETİREREK  MAYALANMAYA BIRAKALIM.  MAYALANAN   HAMURUMUZDAN  PARÇALAR  KOPARARAK YUFKA   BÜYÜKLÜĞÜNDE   AÇALIM .  AÇTIĞIMIZ  YUFKALARIN   İÇ KISMINA   İÇ  HARÇTAN  BİR  AVUÇ  AKLARAK  HER  TARAFINA DAĞITALIM .   DAHA  SONRA  BİR  KENARDAN  BAŞLAYARAK  RULO ŞEKLİNDE  KATLAYALIM .  KATLADIĞIMIZ   HAMURLARI   8'ER  CM ARALIKLI   KESELİM .  KESİLEN  PARÇALARI  KARE  ŞEKLİNDE   MERDANE  İLE  AÇALIM .  TEKRAR  KENARLARINDAN  4 'E   KATLAYIP TEKRAR  KARE   ŞEKLİNİ   VEREREK   YAĞLANMIŞ   TEPSİYE   DİZELİM .  ÜZERİNE  YUMURTA  SARISI  SÜRÜP  SUSAM  ATALIM .  DAHA ÖNCEDEN  ISITILMIŞ  OLAN  250 'C  FIRINDA  YÜZÜ  KIZARANA  KADAR  PİŞİRELİM .

                                                   AFİYET OLSUN.. 

MERSİNİN VAZGEÇİLMEZ LEZZETİ OLAN BİBERLİ EKMEĞİ


MALZEMELER :
  • 1 KG UN
  • 500 GR SÜT
  • 1 PAKET YUVA MAYA
  • 2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
  • 1 BARDAK SU
  • TUZ
ÜST HARCI İÇİN :
  • 3 ADET KURU SOĞAN
  • 1 YEMEK KAŞIĞI ( TEPELEME) BİBER SALÇASI
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SUSAM
  • YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
HARCIN YAPILIŞI : 
BİR  KAP  İÇERİSİNE  SOĞANLARI  KÜÇÜK  KÜÇÜK  DOĞRAYALIM .  SALÇASINI , YAĞINI ,  SUSAMINI   KOYARAK  SOSUNU  HAZIRLAYIP HAMURUN  ÜZERİNE  SÜRELMEYE  HAZIR  HALE  GETİRELİM .   

YAPILIŞI :

GENİŞ  BİR KAP   İÇERİSİNE  UNU  KOYALIM   ORTASINI  HAVUZ ŞEKLİNDE AÇALIM.  1 PAKET YUVA MAYAYI  1 BARDAK  ILIK SU  İLE  ERİTİP 2 KAŞIK   ŞEKERİ   MAYANIN  İÇERİSİNE  İLAVE  EDEREK   KARIŞTIRALIM .  AÇTIMIZ  HAVUZUN  İÇERİSİNE     DÖKELİM . DAHA
SORA  TUZU  İLAVE EDELİM .  HAVUZUN  ÜZERİNİ   KAPATIP  MAYA İÇERİSİNDE 1 DK KALACAK  ŞEKİLDE  BIRAKALIM  SÜTÜ  , SUYU , 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞI  İLAVE  EDLİM .  HAMURUMUZU  YOĞURUP  MAYALANMAYA BIRAKIRIZ .  MAYALANDIĞINDA   FIRIN   TEPSİSİNİ  YAĞLAYARAK HAMURDAN  YUMURTA   BÜYÜKLÜĞÜNDE  KOPARALIM  YUVARLAK  YAPARAK   ARALIKLI   TEPSİLERE  DİZELİM .  ELİMİZLE  HAFİF BASTIRARAK  ÜST  HARÇTAN  ÜZERİNE  SÜRELİM .  200 - 250'C FIRINDA PİŞİRELİM

24 Nisan 2010 Cumartesi

EV YAPIMI KAYSERİ SUCUĞU






MALZEMELER :
  • 1 KG ORTA YAĞLI  DANA KIYMA
  • 2 KAŞIK TOZ BİBER
  • 1 BAŞ SARIMSAK
  • 1 KAŞIK KİMYON
  • YETERİ KADAR TUZ
  • DOLDURMAK İÇİN BAĞIRSAK ( MAKİNA İLE DOLUYOR )
YAPILIŞI :

GENİŞ  BİR  KAP  İÇERİSİNDE  ORTA YAĞLI  DANA  KIYMASINI  KOYARAK BAHARATLARINI  ATALIM .  ATTIKTAN  SONRA  KIYMA  EZİLENE KADAR İYİCE  YOĞURALIM  . KIYMANIN  İÇERİSİNE  1 FİNCANDAN AZ  SU KOYALIM . BAĞIRSAĞI  AYRI  BİR  KAPTA  ISLATARAK  MAKİNE İLE DOLDURMAYA  BAŞLAYALIM  .  BEN  ÇOK  YAPTIĞIM  İÇN  MAKİNA KULLANIYORUM  DOLDURMAK  İÇİN  AMA  SİZ  LEZZET  SEVERLERİM SUÇUK  İÇİ  OLARAK  KULLANA  BİLİRSİNİZ .

NOT :  BU TARİF 1 KG İÇİN GEÇERLİDİR.
                                                            AFİYET OLSUN..

23 Nisan 2010 Cuma

ZENCEFİLLİ PATLICAN ÇORBASI


MALZEMELER :

  • 2 ADET PATLICAN

  • 2 YEMEK KAŞIĞI UN

  • 1 TATLI KAŞIĞI ZENCEFİL

  • KARABİBER

  • TUZ

  • KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
YAPILIŞI :
PATLICANLARI   YIKAYIP  KURULADIKTAN  SONRA  KÜÇÜK  BİR ŞEKİLDE  KÜP  KÜP  DOĞRUYALIM . DOĞRADIKTAN  SONRA  PATLICANLARI KIZGIN  YAĞDA  KIZARTALIM .  YAĞINI  ALDIKTAN  SONRA  1 TENCEREYE  1 YEMEK KAŞIĞI  YAĞI  VE  UNU  KOYARAK UNU KAVURALIM   UN  KOKUSU  GİDENE  KADAR  ÜZERİNE 1  BARDAK  SOĞUK SU  İLE  UNU  İNCELTELİM . DAHA  SONRA  3  BARDAK SU KOYARAK   KAYNAMAYA   YAKIN  PATLICANLARI ,  ZENCEFİLİ  , KARABİBERİ  VE TUZU  İLAVE  EDEREK  PİŞİRELİM.  PATLICANLAR  PİŞTİĞİNDE SERVİS YAPALIM .

NOT :  ZENCEFİLLİ PATLICAN ÇORBASI ORJİNALİNDE SADE YENİLİR. İSTERSENİZ SİZ LEZZET SEVERLERİM PUL BİBER VEYA NANE İLE SERVİS YAPABİLİRSİNİZ .
                                          AFİYET OLSUN..

GÖRÜNÜMÜ İLE HARİKALAR YARATAN PEYNİR TOPLARIM




MALZEMELER :
  • 500 GR BEYAZ PEYNİR
  • 100 GR KAŞAR
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SAF ZEYTİN YAĞI
  • 1 TATLI KAŞIĞI KEKİK
  • 1 DEMET DEREOTU
  • 1 YEMEK KAŞIĞI PUL BİBER

YAPILIŞI :
KAŞAR  PEYNİRİ RENDELEYİP  PEYNİRLE  BİRLİKTE  CAM  BİR KASEYE KOYARAK  KARIŞTIRALIM .   KEKİK , TUZ   VE  YAĞIDA  İLAVE  EDEREK BİR  GÜZEL  KARIŞTIRALIM .  ( PEYNİR TUZLU İSE TUZ ATMANIZA GEREK YOK ) CEVİZ  BÜYÜKLÜĞÜNDE  ELİNİZDE  TOP  HALİNE  GETİREREK İNCE KIYILMIŞ  DEREOTUNA VE  PUL BİBERE  HER TARAFINI BULUYALIM SERVİS  TABAĞINIZA  ALARAK  KAHVALTINIZA ŞIK BİR GÖRÜNÜM KATINIZ.

BENİM  HER  GÜNÜM  KENDİME ÇOK ÖZEL OLDUĞU İÇİN KAHVALTIMA VE YEMEKLERİME ÇOK ÖNEM VERİRİM .  SİZ LEZZET SEVERLERİMEDE BU GÖRÜNÜMÜ SUNMAKTAN ZEVK DUYARIM   
                                                    AFİYET OLSUN..

RUS SALATASI



MALZEMELER :
  • 1 ORTA BOY MAYONEZ
  • 1 KASE HALANMIŞ HAVUÇ
  • 1 KASE HAŞLANMIŞ PATATES
  • 1 KASE HAŞLANMIŞ BEZELYE
  • 1 KASE KORNİŞON TURŞU
  • 1 KAŞIK SÜZME YOĞURT
YAPILIŞI :
HAŞLANMIŞ PATATES , HAVUÇ , KORNİŞON TURŞU KÜP KÜP DOĞRANIP GENİŞ BİR KAP İÇERİSİNDE BEZELYE İLE BİRLİKTE KARIŞTIRILIP ÜZERİNE YOĞURT VE MAYONEZİ İLAVE EDİLİR YETERİ KADAR TUZ KOYUP SOĞUK SERVİS EDİLİR 
                                                    AFİYET OLSUN..

DOĞUM GÜNÜM İÇİN YAPTIĞIM BUTİK PASTAM






MALZEMELER :

  • 4 ADET YUMURTA
  • 4 FİNCAN ŞEKER
  • 2 FİNCAN UN
  • 2 FİNCAN NİŞASTA
  • 2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ 
  • 3 YEMEK KAŞIĞI KAYNAR SU 
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU 
  • 1 PAKET VANİLYA 
PANDİSPANYANIN YAPILIŞI :

YUMURTA AKLARINI CAM BİR KASEDE KREM ŞANTİ KIVAMINA GELİNCEYE KADAR ÇIRPAlIM . ÇIRPTIKTAN SONRA ŞEKERİN YARISINI EKLEYELİM VE ŞEKER ERİYİNCEYE KADAR ÇIRPALIM . AYRI BİR KASEDE YUMURTA SARILARINI , KALAN ŞEKERİ VE KAYNAR SU İLE ŞEKER ERİYİNCEYE KADAR YAKLAŞIK 5 - 6 DK ÇIRPALIM . ŞEKER ERİYİNCE YAĞI EKLEYİP ÇOK AZ ÇIRPALIM . UN , KABARTMA TOZU , VANİLYA , KAKAO ,NİŞASTAYI BİRLİKTE ELEYİP , YUMURTA AKLARI VE SARILARI İLE BİRLEŞTİREREK ÇOK AZ DAHA ÇIRPALIM . ( BU AŞAMADA ÇIRPMA TELİ YADA TAHTA KAŞIK KULLANMAMIZ DAHA İYİ OLUR. ) YAĞLANMIŞ VE UNLANMIŞ OLAN 23 - 24 CM KALIBA DÖKEREK ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180'C FIRINDA YAKLAŞIK 40 - 45 DK PİŞİRELİM KÜRDANI BATIRDIĞIMIZDA TEMİZ ÇIKIYORSA PİŞMİŞ DEMEKTİR .

KREMASI İÇİN :
  • 5 ADET YUMURTA SARISI
  • 1 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 4 ÇORBA KAŞIĞI UN
  • 2,5 SU BARDAĞI  SÜT
  • 1 PAKET VANİLYA
KREMANIN YAPILIŞI :

ÇELİK BİR TENCEREDE SÜT ISITILIR . BAŞKA BİR KABA YUMURTA SARILARI KONUR . ŞEKER İLE VANİLYA İLAVE EDİLİR . BİR ÇIRPMA TELİ YARDIMIYLA 1 - 2 DK KARIŞTIRARAK YUMURTA SARILARI BEYAZLAŞTIRILIR . İÇİNE UN EKLEYİP KARIŞTIRILIR . KAYNAR SÜTÜN YARISI YUMURTA SARILARINA DÖKÜLEREK SIVILAŞTIRILIR. BU HARÇ TEKRAR TENCEREDEKİ SÜTÜN İÇİNE DÖKÜLÜR . DEVAMLI KARIŞTIRILARAK 2 - 3 DK PİŞİRİLİR . PİŞİRDİKTEN SONRA PANDİSPANYAYI 3 EŞİT PARÇAYA AYIRARAK 1 PARÇASINA KREMAYI SÜREREK İSTEĞE BAĞLI MEYVELER (MUZ , ÇİLEK , KİVİ , ) DİZİLİR BU İŞLEM HER İKİ KATADA UYGULANIR .

NOT : ŞEKER HAMURUNU BEN KENDİM YAPTIM İSTERSENİZ SİZ HAZIR KULLANA BİLİRSİNİZ .
                                             AFİYET OLSUN..

SİGARA BÖREĞİ


MALZEMELER :
  • 1 KG YUFKA
  • 250 GR PEYNİR
  • 100 GR KAŞAR
  • 3 - 4 DAL MAYDONOZ
  • PUL BİBER
YAPILIŞI :
YUFKALARI  ÜÇGEN  ŞEKİLDE   8 EŞİT PARÇAYA  BÖLELİM PAYNİRİ , KAŞARI  RENDELİYEREK  BİR  TABAĞA  ALALIM MAYDONOZLARI  İNCE  İNCE  KIYARAK  PUL BİBERLE BERABER PEYNİRİN  İÇERİSİNE  KOYUP  KARIŞTIRALIM .  KARIŞTIRDIKTAN SONRA  BÖLDÜĞÜMÜZ  YUFKALARIN  ÜZERİLERİNE  EŞİT BİKTARDA  KOYARAK SARMAYA  BAŞLAYALIM ( GENİŞ KISMINA PEYNİRLERİ KOYARAK KENARLARINDAN İÇERİYE DOĞRU KATLAYARAK UÇLARA DOĞRU SARALIM )  SARDIĞIMIZ  YUFKALARIN  UÇLARINI  AZ MİKTARDA SUYA BATIRALIM .  BU İŞLEMİ  YUFKA  BİTENE  KADAR  DEVAM  ETTİRELİM VE KIZGIN YAĞDA KIZARTALIM.

                                                                 AFİYET OLSUN..

22 Nisan 2010 Perşembe

ÇİĞ KÖFTE


MALZEMELER :
  • 1 KG İNCE ESMER BULGUR
  • 750 GR YAĞSIZ DANA KIYMASI
  • 4 ADET TAZE SOĞAN , SARIMSAK
  • 2 ADET KURU SARIMSAK
  • 1 ADET MAYDONOZ
  • 4 - 5 DAL TAZE NANE
  • 250 GR İSOT
  • 100 GR KIRMIZI BİBER
  • KİMYON
  • ACI BİBER SALÇASI , DOMATES SALÇASI
  • 1 ADET MAROL
YAPILIŞI :
ÇİĞ KÖFTE   TEPSİSİNE  BULGUR  İLAVE  EDİLİR. TEPSİNİN DİĞER TARAFINDA SOĞUK SU İLE  BİRLİKTE  SALÇA  ,  İSOT , KIRMIZI PUL BİBER   EZİLİR . DOĞRANMIŞ  KURU SOĞAN İLAVE  EDİLİR . BULGURLA KARIŞTIRILARAK  YOĞURULUR . BULGURLAR YUMUŞAYINCAYA  KADAR  YOĞRULMAYA  DEVAM   EDİLİR  TUZU , KARABİBERİ , KİMYONU , İLAVE  EDİLİR . ARA  SIRA   SOĞUK SU İLAVE EDEREK BULGURUN YUMUŞAMASI  SAĞLANIR .  BULGUR  YUMUŞAMAYA  BAŞLAYINCA  ÇEKİLMİŞ  ÇİĞ KÖFTELİK KIYMA TEPSİNİN KENARINDA   SU İLE EZİLİR .  EZİLDİKTEN  SONRA  BULGURA  İLAVE   EDİLEREK  BULGURDAN  ET  KOKUSU  GİDİNCEYE  KADAR YOĞURULUR . DAHA SONRA KIYILMIŞ TAZE SOĞAN ,  SARIMSAK , MAYDONOZ , NANE  İLAVE EDİLİR . BULGURLAR  YUMUŞAYIP  AĞZA  SERTLİĞİ  GELMEYİNCEYE KADAR YOĞURULUR  VE  SIKILARAK  MARUL  YAPRAKLARI  ÜZERİNDE  SERVİS EDİLİR. 
                                     
                                                                             AFİYET OLSUN..

21 Nisan 2010 Çarşamba

HAŞHAŞLI KURABİYE

MALZEMELER :
  • 2 PAKET BUĞDAY NİŞASTASI
  • 1 SU BARDAĞI UN
  • 2 ADET YUMURTA
  • 1 PAKET MARGARİN
  • 1 PAKET PUDRA ŞEKERİ
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU
  • 1 SU BARDAĞI HAŞHAŞ
YAPILIŞI :
MARGARİN ODA SICAKLIĞINDA  BEKLETİLİR.  DAHA SONRA YOĞURULACAK BİR KABA MALZEMELERİN HEPSİNİ TEKER TEKER  KOYARAK ( HAŞHAŞ HARİÇ ) YOĞURALIM . FIRIN TEPSİSİNE YAĞLI KAĞIT YERLEŞTİREREK .  CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE YUVARLAYIM .  ÜZERİNE BASTIRMADAN  HAŞHAŞA BULAYALIM.  BULADIKTAN SONRA TEPSİYE KOYALIM .  DAHA ÖNCEDEN ISITILMIŞ 175'C FIRINDA PİŞİRMEYE BIRAKALIM.

NOT :  HAŞHAŞLI OLDUĞU İÇİN KIZARDIĞI ANLAŞILMAZ ONUN İÇİN SIK SIK KONTUROL EDELİM .  ELİNİZE ALDIĞINZDA HAFİFLİK HİSSEDİYORSANIZ  KURABİYENİZ OLMUŞ DEMEKTİR.
                                                                            AFİYET OLSUN..

MAYONEZLİ MOR LAHANA SALATASI


MALZEMELER :
  • 1 ADET MOR LAHANA
  • 1 BAĞ DEREOTU
  • MAYONEZ
  • CEVİZ
  • TUZ
YAPILIŞI :

MOR LAHANAYI  VE DEREOTUNU İNCE İNCE KIYARIZ .   SERVİS EDECEĞİNİZ TABAĞA KOYARIZ.  RESİMDEKİ GİBİ SÜSLEMESİNİ YAPIP MAYONEZLE DE DEKORUNU VEREREK ORTASINA CEVİZİNİ YERLEŞTİRİRİZ.

 ( SOFRAMIZIN  BAŞ TACI VE VAZGEÇİLMEZİ OLAN SALATAMIZ. )
       
                                                                   AFİYET OLSUN..

PATLICANLI İSLİM KEBABI






    MALZEMELER :
  • 1 KİLO PATLICAN
  • YARIM KİLO KIYMA
  • 2 ADET SOĞAN
  • 4 ADET ÇARLİSTON BİBER
  • 4 ADET DOMATES
  • KARABİBER
  • PUL BİBER
  • TUZ
   YAPILIŞI :
PATLICANLAR  YIKANIP  KURULANDIKTAN  SONRA  BOYUNA  İNCE  ŞERİTLER HALİNDE  ORTA  KALINLIKTA  UZUN  UZUN  KESİLİR  KESİLDİKTEN  SONRA  KIZĞIN YAĞDA  HER  İKİ  TARAFINI  KIZARTALIM . DAHA  SONRA  PATLICANLARIN  YAĞINI ALMAK  İÇİN   BİR  TABAĞA  3 - 4 KAT  HAVLU  KAĞIDI  SEREREK  PATLICANLARIN FAZLA  YAĞINI  ALALIM. SOĞANI  ROBOTTA  ÇEKEREK , TUZUNU , KARABİBERİNİ , PUL BİBERİNİ ,   KIYMANIN  İÇERİSİNE  KOYUP  BİR  KASEDE  İYİCE  YOĞURALIM . KIZARMIŞ OLAN  PATLICANLARI  ARTI ŞEKLİNDE  YAPARAK  CEVİZDEN  BÜYÜK  KÖFTELER HAZIRLAYARAK  ORTASINA  KOYUP  KARŞILIKLI  PATLICANLARI  KAPATALIM .  KAPATTIKTAN  SONRA  ÜZERİNE  RESİMDEKİ  GİBİ  BİBER VE ONUN  ÜZERİNE DOMATES  KOYARAK  KÜRDAN  BATIRALIM   BU  İŞLEMLERİ  PATLICANLAR  BİTENE KADAR  YAPIP  BİR  FIRIN  KABINA  KOYARAK  BİR  KENARINDAN  1 SU BARDAĞI SU İLAVE EDEREK 180'C FIRINDA  PİŞİRELİM.
                                                                            
                                                                                       AFİYET OLSUN..

15 Nisan 2010 Perşembe

TEPSİDE PATLICAN KEBABI




















MALZEMELER :
1  KİLO  KIYMA
1  KİLO  PATLICAN
3 - 4  ADET ÇARLİSTON BİBER
3 - 4  ADET   DOMATES
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
2 ÇAY KAŞIĞI TOZ BİBER
TUZ
YAPILIŞI :
PATLICANLARI  İKİŞER  PARMAK  KALINLIĞINDA  DOĞRAYALIM. ( PATLICANLAR SOYULMAYACAK ) KIYMANIN  İÇERİSİNE  TUZUNU ,  KARABİBERİNİ VE TOZ BİBERİNİ  KOYARAK  İYİCE  YOĞURALIM . TEPSİNİ İÇ KISMINA  YAĞ KOYARAK    1 ADET DOMATES  RENDELEYİP  SÜRELİM .  PATLICANLARIN  ARASINA  GÖZ KARARI BÜYÜKLÜKTE   KIYMA   SIKIŞTIRARAK   RESİMDEKİ  GİBİ  DİZELİM . ÜZERİNE ÇARLİSTON  BİBERLERİNİ  KOYARAK  DOMATESİ  HALKA  ŞEKLİNDE  KESİP  DİZELİM   TEPSİNİN   ORTASINDA   BOŞLUK   KALIRSA   DOMATES VEYA SOYULMUŞ SOĞAN KOYABİLİRSİNİZ   BEN  KOYMADIM.

                                                                AFİYET OLSUN..
     

                                                                      

13 Nisan 2010 Salı

ZEYTİN YAĞLI BAKLA

MALZEMELER :

 1 KİLO BAKLA
 3 ADET ORTA BOY SOĞAN
 1 ADET LİMON
 1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
 1 KAŞIK SALÇA
 2 ADET DOMATES
 TUZ
 KARABİBER
 PUL BİBER
 DERE OTU




YAPILIŞI :

İLK  ÖNCE  BAKLALARI  KILÇIKLARINDAN  AYIRIP  TEMİZLİYELİM   BAKLALARI  TEMİZLENDİKTEN  SONRA 2'E 3'E BÖLEREK  KIRALIM. KIRILAN   BAKLALAR   KARARMAMASI   İÇİN  YARIM  LİMONLU  SUYA KONUR. TENCEREYE  ZEYTİN  YAĞI  KONULUR  VE  SOĞANLAR  KÜP  KÜP  DOĞRANIP  PEMBELEŞİNCEYE  KADAR  KAVRULUR.  LİMONLU SUDA  BEKLETİLEN  BAKLALAR  SÜZÜLEREK  TENCERENİN İÇİNE ATILIR DAHA  SONRA  DOMATESLERİ  KÜP  KÜP DOĞRAYARAK ŞEKERİ , TUZU , KARABİBERİ ,  PUL  BİBERİ  ,  SALÇASINI VE  YARIM LİMON SUYUNU  EKLEYEREK  İYİCE  KAVRURUZ.  KAVRULDUKTAN  SONRA ÜZERİNE 1 SU BARDAĞI  SU  KOYARAK  PİŞMEYE  BIRAKIRIZ.  PİŞTİKTEN SONRA TENCERENİN  İÇERİSİNE  DERE  OTU  KIYILARAK  ÜZERİNE DÖKERİZ. [ DERE OTU SEVMEYENLER İÇİN MAYDONOZ KULLANILIR. ]


NOT : ZEYTİN YAĞLI YEMEKLER ÖNCEDEN PİŞİRİLEREK KENDİ KABINDA SOĞUTMAYA BIRAKILIR.
                                                     
                                                AFİYET OLSUN..

ELMA TATLISI

  MALZEMELER :

 6 ADET ELMA
1/5 BARDAK ŞEKER
1 BARDAK SU
4 - 5 ADET KARANFİL
1 PAKET KREM ŞANTİ
1 BARDAK SÜT
ANTEP FISTIĞI
KARANFİL
CEVİZ





YAPILIŞI :

ELMALARIN KABUKLARI SOYULARAK ORTASINDAKİ ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARALIM.  DAHA  SONRA TENCEREYE ELMALARI  KOYARAK ŞEKERİ KAŞIKLA ÜZERİNE İLAVE EDELİM. SUYU VE KARANFİLİ  İLAVE EDEREK ELMALAR EZİLMEYECEK ŞEKİLDE PİŞİRELİM . DAHA SONRA SOĞUMAYA BIRAKALIM .  ELMALARIN ORTASINA CEVİZİ YERLEŞTİRELİM . KREM ŞANTİYİ  1 BARDAK SÜTLE HAZIRLAYARAK ÜZERİNE ŞEKİL VEREREK SIKALIM  

NOT : BEN RENKLENDİRİCİ KULLANDIM LEZZET SEVERLERİM  SİZLER İSTERSENİZ KULLANMAYA BİLİRSİNİZ.
                                         
                                                      AFİYET OLSUN..